Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιoι Στρατιωτικοί Αγώνες «ATHENS PATROL 2014»


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Πανελλήνιoι Στρατιωτικοί Αγώνες «ATHENS PATROL 2014» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε.) κατά το τριήμερο 21-23 Νοεμβρίου 2014 και έλαβαν χώρα στο όρος Πάρνηθα, όπου Εθελοντές Έφεδροι, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συναντήθηκαν στην Αττική όπου έδωσαν τον «καλό αγώνα» του Πολίτη-Οπλίτη.

Σύμφωνα με το σενάριο των αγώνων, οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχοντας αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή «Έρευνας – Διάσωσης» έπρεπε να κινηθούν τακτικά επί 24 ώρες, διανύοντας μία απόσταση 25 περίπου χλμ. μέσα σε μία «αμφισβητούμενη» περιοχή, ξεπερνώντας εμπόδια και αντιμετωπίζοντας απρόσμενες καταστάσεις, που ο Σ.Σ.Α.Ε. είχε προσεκτικά σχεδιάσει με σκοπό οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν τις γνώσεις και ικανότητές τους επί διαφόρων στρατιωτικών αντικειμένων. Κάποια απο τα αντικείμενα αυτά ήταν: Έκδοση διαταγής περιπόλου, προσανατολισμός, εντοπισμός ιχνών/συλλογή πληροφοριών, επαφή με σύνδεσμο, διαφυγή και αποφυγή εντοπισμού, ταχεία αντίδραση περιπόλου, αξιολόγηση πληροφοριών, παροχή Α βοηθειών σε τραυματίες, εντοπισμός και άρση κρύπτης, κ.α.

Οι Αγώνες 'ATHENS PATROL 2014' έληξαν την Κυριακή 23/11 με μια λιτή αλλά συγκινητική τελετή, κατά την οποία βραβεύθηκαν οι 3 ομάδες που κέρδισαν όλες αργυρά μετάλλια. Ακολούθησε η τιμητική βράβευση δύο Εθελοντών Εφέδρων που αναμφισβήτητα έχουν δώσει έναν μεγάλο και πολυετή αγώνα για την ενδυνάμωση της Ελληνικής Εφεδρείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε.) : «Ελπίζουμε να τους έχουμε κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμα ώστε να δείχνουν στους νεοτέρους τον δρόμο του αγνού Εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς Προσφοράς στην Πατρίδα. Επιπλέον θα θάλαμε να ευχαριστήσουμε την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά (ΕΠΟΜΕΑ) για την ομάδα διάσωσης και την κάλυψη των αγώνων, καθώς και όλους τους αλλους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε.

Η δική μας ελπίδα, ως Σ.Σ.Α.Ε., είναι οι Αγώνες 'ATHENS PATROL' να επαναλαμβάνονται από εδώ και στο εξής σε ετήσια βάση στη Νότια Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα του καθιερωμένου πλέον «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ» της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. που διεξάγεται κάθε χρόνο στα βουνά της Μακεδονίας και την Θράκης μας. Άλλωστε ο Σ.Σ.Α.Ε. -οπως και η Λ.ΕΦ.Ε.Δ.- ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) και τάσσεται ανοιχτά υπέρ της Ενότητας και της Ενίσχυσης της Ελληνικής Εφεδρείας. Ενός θεσμού που στους καιρούς που διανύουμε θα έπρεπε να συντονίζεται και αναπτύσσεται από αυτήν την Ελληνική Πολιτεία και όχι να επαφίεται στο Φιλότιμο και τον Εθελοντισμό ορισμένων «ρομαντικών». Σε κάθε περίπτωση δική μας επιλογή, ως Εθελοντές Έφεδροι είναι να βαδίσουμε στον δρόμο του καθήκοντος, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, επαναλαμβάνοντας με την σειρά μας τον όρκο των Αθηναίων Εφήβων «...ΑΜΕΙΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: