Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι πρώτοι συμβασιούχοι καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς


Πραγματοποιήθηκε την 14 Δεκεμβρίου 2016 στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» η τελετή απονομής πράσινου μπερέ στους καταδρομείς συμβασιούχους οπλίτες.

     Κατά τη διάρκεια της τελετής στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ανδρέα Μαρκίδη, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι των καταδρομέων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη υλικών από ομάδα κρούσεως, διέλευση στίβου μάχης, ασκήσεις μάχης περιπόλου και αγώνας εντός κατοικημένου τόπου.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας αφού συνεχάρη θερμά τους νέους επαγγελματίες καταδρομείς γιατί όπως είπε, κατάφεραν να επιλεγούν μέσα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία και να ολοκληρώσουν την πολύ απαιτητική αυτή εκπαίδευση, τόνισε ότι σημερινή τελετή είναι η πρώτη ανάλογη τελετή που πραγματοποιείται μετά την πρόσληψη των Συμβασιούχων Οπλιτών, στο πλαίσιο μιας ιστορικής μεταρρύθμισης που αλλάζει την Ε.Φ.. Μιας μεταρρύθμισης, όπως είπε, που ήδη παράγει αποτελέσματα και που ήδη αναβαθμίζει σημαντικότατα το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.

Στην συνέχεια ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η σημερινή τελετή σφραγίζει κατά τρόπο αναπόδραστο, την πορεία της Εθνικής Φρουράς προς το μέλλον. Την πορεία μετεξέλιξης σε ένα σύγχρονο αξιόμαχο στρατό που στηρίζεται στον επαγγελματισμό, στην υψηλή κατάρτιση και την εμπειρία του προσωπικού έτσι ώστε να μπορεί να επιτελεί αποτελεσματικά τον ρόλο του, ως η κύρια δύναμη αποτροπής οιασδήποτε απειλής αλλά και να είναι σε θέση να ενισχύσει το ρόλο της Κύπρου ως συνεισφορέας ασφάλειας, σε μια ταραγμένη και ασταθή περιοχή.









Δεν υπάρχουν σχόλια: