Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Το σήμα της εβδομάδας: SexyPöxyt


Δημήτρης Βαρσάνης


Μερικές φορές θα συναντήσεις μια ομάδα που σε σηκώνει το ενδιαφέρον και μερικές φορές θα συναντήσεις μια ομάδα όπως η SexyPöxyt.  

Αυτός ο μοναδικός σύλλογος λόγω ονόματος και σήματος ιδρύθηκε το 1985 σε μια περιοχή του Espoo (Laaksolahti) στη Φινλανδία. Η ομάδα ξεκίνησε με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό, φτιάχνοντας σπιτικές καφέ φανέλες από το μηδέν για τα πρώτα της παιχνίδια. Όπως γίνεται προφανές από το όνομα, είναι ένα κλαμπ που δεν φοβάται να ξεχωρίσει περιγράφοντας στην ιστοσελίδα της μια εξάρτηση από την εμπιστοσύνη και το πνεύμα των νέων παικτών της και την ικανότητά τους να εργαστούν από κοινού (γνωστό στα φινλανδικά ως «Pöxyhenki») .  

Όσο για τη μπάλα ποδοσφαίρου στα σορτς που κάνει αξέχαστο το σήμα τους; μια ερευνά για αυτό το θέμα στο διαδίκτυο και στις Βρετανικές ιστοσελίδες αναφέρει ότι η SexyPöxyt μεταφράζεται ως «σέξι εσώρουχα» που σίγουρα είναι ένα μεγάλο καύχημα για να το έχεις στο στήθος σου κάθε Σαββατοκύριακο! 

Σήμερα παίζουν στη τρίτη κατηγορία της Φινλανδίας, η οποία έχει μια σειρά από υποκατηγορίες μέσα σε αυτή όμως εντυπωσιακά περιλαμβάνει 104 ομάδες συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: