Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το σήμα της εβδομάδας: Mushuc Runa Sporting Club


Δημήτρης Βαρσάνης


Κατά τα τελευταία 10 χρόνια η Serie A του Εκουαδόρ (η κορυφαία κατηγορία της χώρας) έχει βιώσει μια ορμή νεοσύστατων σωματείων που έχουν κερδίσει μια θέση ανάμεσα σε δημοφιλή κλαμπ όπως η Barcelona Sporting Club, η Emelec ή η LDU Quito.

Ενα από αυτά τα νεοσύστατα σωματεία είναι η Mushuc Runa Sporting Club. Ιδρύθηκε το 2003 ως μια ερασιτεχνική ομάδα και το όνομά τους μεταφράζεται από την γλώσσα των ιθαγενών Κέτσουα ως "Νέος Ανδρας". Ο σύλλογος αγκάλιασε τον επαγγελματισμό το 2007 και φυσικά έπρεπε να ξεκινήσει από το κατώτερος μέρος και άρχισε τη ζωή του στις χαμηλότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου του Ισημερινού. Αφού ανέβηκε τις κατηγορίες, από σήμερα ο σύλλογος συμμετέχει σε μια μάχη υποβιβασμού στην Serie B.


Το σήμα του συλλόγου περιλαμβάνει ένα ζευγάρι ενδιαφέρουσων στοιχείων, τα οποία σχετίζονται άμεσα με την ιδιοσυγκρασία του τόπου γέννησης του. Η φιγούρα του ανθρώπου που κλωτσάει την μπάλα είναι μια αναπαράσταση ενός τοπικιστή, ντυμένος με το κλασικό "πόντσο" του (μια κουβέρτα σαν μανδύας χωρίς μανίκια και μια τρύπα στο κέντρο του).  


Τέλος τα πράσινα και κόκκινα χρώματα αντιπροσωπεύουν τη σημαία της επαρχίας Tungurahua, η περιοχή στην οποία εδρεύει ο σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: