Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού σε Ελλάδα και Κύπρο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.


Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε μετά θάνατον Μετάλλια Πολεμικού Σταυρού Β’ Τάξης και Εξαιρέτων Πράξεων και το βαθμό του Υποστρατήγου επί τιμή στον Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) ε.α Δημήτριο Κωστάκη, ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών κατά τις επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της εποποιίας 1940- 41.


Ενώ στην Κύπρο, ο επίσημος εορτασμός της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε  στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή».

     Στον εορτασμό παρευρέθηκε ο υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Εκπρόσωπος της Ελληνικής πρεσβείας, αριθμός Βουλευτών, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο Διοικητής της UNFICYP, Ακόλουθοι Άμυνας, Στελέχη και Στρατιώτες του Πυροβολικού και άλλων Όπλων και Κλάδων και πλήθος κόσμου.

     Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων της Διοίκησης Πυροβολικού και στη συνέχεια προσφέρθηκαν οι κατά το έθιμο πατροπαράδοτοι λουκουμάδες.






Δεν υπάρχουν σχόλια: