Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Όταν οι «άγριοι» εκπαιδεύονται να πολεμούν αθόρυβα!


«Άγριους», στην αμερικανικοί στρατιωτική αργκό των πεζοναυτών των Η.Π.Α, ονομάζονται οι άνδρες του Λόχου Lima, του 3ου τάγματος, του 8ου συντάγματος της 2ης Μεραρχίας του Σώματος των πεζοναυτών των Η.Π.Α. Λίγο πριν την ανάπτυξή τους στην αμερικανική βάση της Οκινάουα στην Ιαπωνία, οι Αμερικανοί πεζοναύτες δοκίμασαν τους νέους σιγαστήρες τυφεκίων, οι οποίοι θα δοθούν σε λίγο καιρό σε ολο το υπόλοιπο τάγμα και παράλληλα, την δυνατότητα έκδοσης προφορικών διαταγών καθώς εκτελούνταν τακτικές κινήσεις ομάδων.


Συγκεκριμένα κατα την διάρκεια της άσκησης εξετάστηκαν οι ομάδες στους τρόπους εντοπισμού των εχθρικών θέσεων, στην εκπόνηση και εκτέλεση τακτικών οδηγιών και κινήσεων κύκλωσης αυτών των θέσεων και στην ταχύτητα κατάληψης και αθόρυβης εξουδετέρωσης του εχθρού με την χρήση των νέων σιγαστήρων. Μετά το πέρας της άσκησης έγινε σαφές οτι οι πεζοναύτες κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά το τυφέκιο τους με τον σιγαστήρα χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα και επίσης οι διαταγές, που δίδονταν προφορικά μεταδιδόταν χωρίς προβλήματα.


Όπως αναφέρει ο λοχίας πεζοναύτης και αρχηγός μιας εκ των ομάδων που εκπαιδεύτηκαν στόχος της άσκησης ήταν η καλύτερη εκπαίδευση όλων των διμοιριών αλλα και των ανδρών όλων των ομάδων στην προφορική επικοινωνία κατα την διάρκεια της μάχης και με την χρήση του νέου σιγαστήρα στα τυφέκια. Πιστεύω πως όσο οι άνδρες θα νοιώθουν σίγουροι ότι οι διαταγές που αφορούν ολη την ομάδα ή ολες τις διμοιρίες μεταβιβάζονται με άνεση, όσο το δυνατόν, τόσο θα έχουν αυτοπεποίθηση για την εξέλιξη της μάχης αλλα και τόσο οι ομάδες και οι διμοιρίες θα είναι πιο συνεκτικές και σίγουρες. Η εκπαίδευση αυτή δοκιμάζει πραγματικά τις ικανότητες των ηγητόρων των μικρών κλιμακίων, καθώς κάθε πεζοναύτης πρέπει να ειναι στο ιδιο υψηλό επίπεδο με τον συμπολεμιστή του και να εχει κατανοήσει με σαφήνεια τον αντικειμενικό σκοπό που πρέπει να επιτύχει η ομάδα του».


2 σχόλια:

Spartan7 είπε...

Στην πρώτη εικόνα στο όπλο του δεξιού στρατιώτη το βομβιδοβόλο είναι τοποθετημένο λίγο πιο δεξιά από την ευθεία της κάννης; Αυτό έχει στόχο την πιο άνετη επαναγέμιση του βομβιδοβόλου;

war report είπε...

Επειδή το έψαξα οσο μπορούσα και με πασα επιφύλαξη καθώς δεν είμαι ειδικός πιστεύω πως ναι για να μην επηρεάζεται απο την βολή η σκοπευση ή γενικότερα τα σκοπευτικά του κυρίως οπλου. Σε αντίθετη περίπτωση είναι ειτε κάποιο παιχνίδι του φακού ή έχει σπρωχτεί εκείνη την στιγμή απο το γόνατο του στρατιώτη λίγο πιο έξω