Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

DOGO: Ένας φύλακας άγγελος στις μάχες του αστικού περιβάλλοντος


Η μάχη εντός κατοικημένων τόπων και ειδικότερα η εκκαθάριση δωματίων είναι ένας εφιάλτης ακόμα και των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά ενόπλων δυνάμεων του κόσμου. Ένας θανάσιμος λαβύρινθος απο κλειστές γωνίες, πολλαπλά σημεία τα οποία μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά ή να κρύβουν μια ενέδρα είναι ικανά να λυγίσουν κάθε ισχυρή δύναμη. Ένα φως σε αυτό τοτ σκοτεινό πεδίο μάχης φέρνει η ισραηλινή εταιρεία General Robotics Ltd, με τον DOGO.

Το DOGO ( η ονομασία προέρχεται απο την αργεντίνικη ράτσα κυνηγετικών σκύλων) είναι ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ το οποίο μεταφέρει ένα Glock 26 9mm στην κοιλιά του και με την βοήθεια ενός χειριστή μπορεί όχι μόνο να εντοπίσει αλλα και να εξουδετερώσει οποιαδήποτε απειλή. Το μικρό ρομπότ επίσης έχει προσαρμοσμένες πάνω του 8 συνολικά μικροκάμερες που δίνουν οπτική γωνία στον χειριστή του 360 μοιρών, έχει αυτονομία 4 ώρες και μπορεί να μεταφέρεται απο ένα άτομο.


«Στον σχεδιασμό του DOGO δώσαμε έμφαση στην ασφάλεια στην ξεκινώντας με το λογισμικό και στην συνέχεια στο υλικό του. Το DOGO έγινε και με τη συμβολή της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας του Ισραήλ και της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας με στόχο να σώσουν ζωές απο τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο. «Το σύνθημά μας είναι ο κίνδυνος στο Dogo όχι στο προσωπικό. »τόνισε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της General Robotics Ltd και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης έρευνας και ανάπτυξης του Ισραηλινού υπουργείου άμυνας,  Udi Gal,

Δεν υπάρχουν σχόλια: