Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: 1ος Διαγωνισμός «Στρατιωτικής Αριστείας» και συμμετοχή στο Cadets Field Training (φωτογραφίες)



Κατά τη διάρκεια της θερινής στρατιωτικής εκπαίδευσης των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, 16 και 17 Ιουλίου 2018, στην Καναπίτσα του Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο 1ος Διαγωνισμό «Στρατιωτικής Αριστείας», στα πλαίσια αναβάθμισης της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός οργανώθηκε κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου διαγωνισμού «Sandhurst Competition», που διεξάγεται από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (USMA-West Point) σε επίπεδο ομάδων, μία για κάθε Λόχο Εκπαίδευσης, αποτελούμενη από 12 Ευέλπιδες.


Τα εξεταζόμενα στρατιωτικά αγωνίσματα-δεξιότητες συνδυάστηκαν με επεισόδια και τακτικά σενάρια, διεξήχθησαν σε διαφορετικές τοποθεσίες και οι ομάδες κινούνταν με τακτικές κινήσεις από αγώνισμα σε αγώνισμα, κατά τη διάρκεια ημέρας και νύκτας.

Τα αγωνίσματα του διαγωνισμόυ ήταν:


  • Φυσική Αντοχή-Δοκιμασία
  • Βολή Πιστολίου
  • Βολή Ατομικού Τυφεκίου
  • Περίπολο Μάχης
  • Μεταφορά-Διακομιδή τραυματία
  • Κωπηλασία
  • Διέλευση Στίβου Εμποδίων
  • Ημερήσιος και νυκτερινός στίβος τοπογραφίας
  • Άσκηση επεισοδίων ΡΒΧΠ

Οι αγώνες αυτοί συνέβαλαν στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ευελπίδων και στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, στην εξοικείωση με βασικές έννοιες τακτικής και στην παροχή βασικών γνώσεων, ώστε να δύνανται να λειτουργούν και να επιχειρούν ως οργανωμένο σύνολο, σε περιβάλλον που προσομοιάζει με το επιχειρησιακό.


















Διευκρινίζεται ότι η ομάδα που κατέλαβε τη πρώτη θέση, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Στρατηγό, Διοικητή της Σχολής.

Επίσης, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 5 Ευέλπιδες της IIας τάξης συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Cadets Field Training” το οποίο διοργανώθηκε από την Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών (WEST POINT) στο πεδίο ασκήσεων Μπάκνερ (Buckner), το χρονικό διάστημα από 29 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2018.


Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση επί αντικειμένων Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Διαβιβάσεων, Πυροβολικού  και Αεροπορίας Στρατού.

Κύριος σκοπός του παραπάνω προγράμματος είναι η ανάπτυξη στρατιωτικών δεξιοτήτων εκ μέρους των μαθητών και η προετοιμασία τους για την ανάληψη καθηκόντων ομαδάρχη. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτελέσουν μια σειρά από δραστηριότητες όπως αγώνα σε κατοικημένους τόπους, περιπολίες, έμμεσα πυρά,  στίβος μάχης, στίβος τοπογραφίας, φυσικές δοκιμασίες κλπ.

Η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος επιβεβαίωσε τις πολύ καλές σχέσεις και την άριστη συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας η Σχολή θα συνεχίσει να προάγει δράσεις οι οποίες θα βελτιώσουν και εμπλουτίσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: