Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Τους θυμάστε τους πραξικοπηματίες της «Βαριουπούλας»; Ο Ερντογάν τους επανέφερε στην ενεργό υπηρεσία



Είκοσι σχεδόν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ως πραξικοπηματίες από τη γνωστή υπόθεση «Βαριοπούλα», επιστρέφουν σταδιακά στην ενεργό υπηρεσία και μάλιστα σε θέσεις-κλειδιά, μεταξύ των οποίων επικεφαλής διοίκησης επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου Στρατού, ταξίαρχος ειδικών δυνάμεων, διοικητής αμφίβιων μονάδων Φώκαιας, διοικητής Στενών του Βοσπόρου, διοικητής Δαρδανελίων, διοικητής Σχολής Ναυτικού Πολέμου, διοικητής ναυτικής βάσης Γκιόλτζουκ, διοικητής Αιγαίου, διοικητής ειδικών δυνάμεων καθώς και σε άλλες εξαιρετικά κρίσιμες θέσεις.

Αυτά αναφέρει σε άρθρο του στο Slpress.gr, ο δημοσιογράφος Νίκος Μιχαηλίδης ο οποίος δίνει ώς χαρακτηριστικό παράδειγμα την επανατοποθέτηση στην ενεργό υπηρεσία του υποναύαρχος Ερντζάν Κιρέτστεπε, ο οποίος κατά την διάρκεια της κρίσης των Ιμίων λέγεται ότι τοποθέτησε τουρκική σημαία επάνω στην ελληνική βραχονησίδα και διηύθυνε την τουρκική στρατιωτική ομάδα που έκανε την απόβαση, τοποθετήθηκε διοικητής της ναυτικής βάσης Αλεξανδρέττας (Ισκέντερουν). Υπεύθυνος διοικητής της περιοχής Αιγαίου τοποθετήθηκε ένας ακόμα πρώην κατάδικος, ο υποναύαρχος Τζεμαλετίν Μποζντάγ, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε 18 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση «Βαριοπούλα».

Χαρακτηριστικό όλων αυτών των αξιωματικών είναι το γεγονός ότι όλοι τους είναι κεμαλικοί. βαθύτατα αντιδυτικοί τους και υποστηρίζουν μια επιθετική και αναθεωρητική στάση έναντι της Ελλάδας.

Το παραπάνω στοιχείο δεικνύει πως τελικά ο Ερντογάν δεν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του εσωτερικού παιχνιδιού εξουσίας στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: