Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Γνωρίστε το ελληνικής σχεδίασης ταχύπλοο σκάφος - περιπολικό ανοιχτής θάλασσας Patrol Craft 35



Η Ναυπηγική εταιρεία NAP ENGINEERING προχώρησε στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού  μιας νέας αναβαθμισμένης έκδοσης του ταχύπλοου σκάφους NAP 35, όπως δημοσίευσε στο VIA Diplomacy o δημοσιογράφος Γιώργος Τσιμπούκης. Η προσπάθεια αυτή της εταιρείας αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του αρχικού σχεδίου την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και την τροποποίηση της πρύμνης του σκάφους για την μεταφορά ενός μικρού ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

Το Ελληνικό σκάφος Patrol Craft 35, έχει µήκος 35 µέτρα, πλάτος 6,6 µέτρα, βύθισµα 1,24 µέτρα και εκτόπισµα 115 τόνους µε πλήρες φορτίο. Για την διατήρηση του εκτοπίσματος του σκάφους σε χαμηλό επίπεδο το σκάφος προβλέπεται να ναυπηγηθεί από κράμα αλουμινίου (Aluminum 5083).

Το προωστικό σκεύος του σκάφους αποτελείται από δύο κινητήρες diesel MTU 16V 4000 των 3.650 ίππων ή εναλλακτικά των κινητήρων diesel Caterpillar 3516C  διασυνδεδεμένους με υδροωθητές (Waterjet)  της εταιρείας Rolls-Royce Kamewa 50A3.

Το παραπάνω προωστικό σκεύος επιτρέπει στο σκάφος να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων και 33 κόµβους σταθερή επιχειρησιακή ταχύτητα. Επιπλέον το πλοίο διαθέτει δύο γεννήτριες των 75-80Kw και δεξαµενή καυσίµου µε χωρητικότητα 24.000 λίτρα.



Το ελληνικό περιπολικό πλοίο Patrol Craft 35, διαθέτει πλήρωμα 14 ατόμων με δυνατότητα διαμονής δύο ακόμη ατόμων και θα µπορεί να επιχειρεί για 6 ηµέρες µε οικονοµική ταχύτητα 15 κόµβων. Όσον αφορά τον οπλισμό του σκάφους αυτός περιλαμβάνει ένα σταθεροποιημένο πρωραίο πυροβόλο με διαμέτρημα μέχρι και 30 χλστ όπως το πυροβόλο Mauser Mk30 Model F των 30 χλστ. που κατασκευάζονται από τα ΕΑΣ.

Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθείς ο υπό ανάπτυξης σταθεροποιημένος στους δύο άξονας πυργίσκος της εταιρείας BOSA, ο οποίος περιλαμβάνει συγκρότημα αισθητήρων και θέση όπου μπορεί να εγκατασταθεί πυροβόλο με διαμέτρημα μέχρι και 30 χλστ.

Το σύστημα μπορεί να διασυνδεθεί με ένα πανοραμικό σύστημα επιτήρησης το οποίο περιλαμβάνει κάμερα ημέρας θερμική κάμερα αποστασιόμετρο laser  και σύστημα laser imager επιτρέποντας τον εντοπισμό και εγκλωβισμό στόχων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκτός από το κύριο πυροβόλο το σκάφος διαθέτει ένα ακόμη τηλεχειριζόμενο πολυβόλο των 12,7 χλστ με συγκρότημα αισθητήρων τοποθετημένο στο πίσω τμήμα της υπερκατασκευής.

Επιπλέον το σκάφος διαθέτει δύο πολυβόλα των 7,62 χλστ τοποθετημένα στις δύο πλευρές του σκάφους επί έστορα.  Για την πραγματοποίηση νηοψιών και άλλων επιχειρήσεων το ελληνικό περιπολικό διαθέτει ένα σκάφος RIB 5 µέτρων το οποίο βρίσκεται επί του σκάφους στην πρύµνη.

Το Ελληνικό σκάφος μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα τηλεπικοινωνιών, WiTaC3S-N (Wireless Integrated Tactical C3 System – Naval) της εταιρείας Intracom Defence Electronics, το οποίο περιλαμβάνει τα υποσυστήματα Spart@n και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας WiSPR, και μελλοντικά με το ολοκληρωμένο σύστημα ευρυζωνικών ασφαλών επικοινωνιών υψηλής ταχύτητας ΑΙΓΕΑΣ επίσης της Ελληνικής εταιρείας Intracom Defence Electronics.

Δεν υπάρχουν σχόλια: