Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στη ΣΕΑΠ



Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), η οποία από το 1953 εδρεύει στο Στρατόπεδο "ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ", στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Αρχηγός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πεδίο Ασκήσεων της ΣΕΑΠ, για να παρακολουθήσει την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ 2018 Β΄ΕΣΣΟ), κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Με τη λήξη της ΤΑΜΣ, ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους εκπαιδευόμενους της Σχολής και σε όλα τα στελέχη της Φρουράς Ηρακλείου κατά την οποία:
- Επεσήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, ο οποίος στο πλαίσιο της αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής, όπως σε κάθε φυσική καταστροφή, παρέχει αφειδώς προσωπικό, υλικά και μέσα, με σκοπό την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και την ταχεία αποκατάσταση των έργων υποδομής.
- Αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού έργου της ΣΕΑΠ, η οποία προετοιμάζει σωματικά και ψυχικά τους ΥΕΑ, για να υπηρετήσουν ως Δόκιμοι Αξιωματικοί στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.
- Επεσήμανε στους εκπαιδευόμενους τις υψηλές απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, ώστε να δικαιώσουν τη μακρόχρονη ιστορία του θεσμού των Εφέδρων Αξιωματικών.

Ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το εξαιρετικό ηθικό και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό, ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια στην εκπαίδευση και καλή αποφοίτηση στους μελλοντικούς Έφεδρους Αξιωματικούς μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: