Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Οι Antifa των Η.Π.Α προσπάθησαν να σπάσουν την είσοδο των γραφείων στρατολόγησης των Αμερικανών πεζοναυτών στο Berkeley



Τα σπασμένα, κυριολεκτικά, πλήρωσε η τζαμαρία της εισόδου των στρατολογικών γραφείων των Αμερικανών πεζοναυτών στο Berkeley, όταν ομάδα Antifa, πάνω στην ...ιδεολογική αντιπαράθεση του πεζοδρομίου που είχε με την εθνικιστική ομάδα «No to Marxism in America 2», της επιτέθηκε.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 5/8/2018, η Antifa πραγματοποίησε  αντισυγκέντρωση σε συγκέντρωση της παραπάνω εθνικιστικής οργάνωσης σε κεντρικό δρόμο του Berkeley, έχοντας στην μέση τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά την διάρκεια της οξείας ...πολιτικής αντιπαράθεσης μέλη της antifa σε κατάσταση αμόκ και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο (πχ οι αντίπαλοι να ήταν πεζοναύτες ή οι ακροδεξιοί να κρύφτηκαν μέσα στα στρατολογικά γραφεία) άρχισαν να προσπαθούν να σπάσουν την εξωτερική τζαμαρία των γραφείων.

Σε δήλωσή του Σώματος για το συμβάν, τονίζεται ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων δεν υπήρχε κάποιο στέλεχος των πεζοναυτών στα γραφεία ή κάποιο πολιτικό προσωπικό και οι ζημιές ήταν μικρής έκτασης και δεν εμποδίζουν την συνέχιση των εργασιών.

Για την ιστορία η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις μελών των antifa για παράνομη κατοχή οπλισμού και τόνισε πως καμία από τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες δεν ζήτησε άδεια από την αστυνομία για συγκέντρωση.



Αυτή δεν είναι η πρώτη πρόκληση που δέχονται οι πεζοναύτες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το 2008 δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής δήλωναν, ότι οι πεζοναύτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι και μάλιστα δημιουργούσαν προβλήματα στην στρατολογική διαδικασία στο συγκεκριμένο γραφείο.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο τόσο της επίθεσης όσο και των επεισοδίων:




Δεν υπάρχουν σχόλια: