Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Οι Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έγιναν 78 ετών! (φωτογραφίες - βίντεο)



Ήταν στις 16 Αυγούστου 1940, όταν ο ανθυπολοχαγός πεζικού, William T. Ryder και ο στρατιώτης, William N. King, μέλη του δοκιμαστικού λόχου αλεξιπτωτιστών του 29ου Συντάγματος Πεζικού του αμερικανικού στρατού, πραγματοποίησαν την πρώτη δοκιμαστική στρατιωτική πτώση με αλεξίπτωτο στην ιστορία του αμερικανικού στρατού στις πεδιάδες του Lawson στο Fort Benning, της πολιτείας της Georgia.

Αν και οι αερομεταφερόμενες μονάδες δεν ήταν δημοφιλείς στους ανώτερους αξιωματικούς των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Franklin D. Roosevelt υποστήριξε την ιδέα και ο στρατηγός William C. Lee διοργάνωσε την πρώτη διμοιρία αλεξιπτωτιστών. Αυτό οδήγησε στην σύσταση της Προσωρινής Ομάδας Αλεξιπτωτιστών και στη συνέχεια στην Διοίκηση αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο στρατηγός Lee ήταν ο πρώτος διοικητής της νέας σχολής αλεξιπτωτιστών στο Fort Benning, στη δυτική κεντρική Γεωργία.


Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θεωρούν τον στρατηγό William C. Lee ως τον πατέρα του Airborne.

Το πρώτο πολεμικό άλμα των ΗΠΑ ήταν κοντά στο Οράν, στην Αλγερία, στις 8 Νοεμβρίου 1942, που διεξήχθη από στοιχεία του 2ου Τάγματος, του 509ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών. Από τότε οι αμερικανικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις των Η.Π.Α συμμετείχαν σε όλες τις επιχειρήσεις του Β παγκοσμίου Πολέμου.

Προς τιμή εκείνης της ιστορικής πρώτης στρατιωτικής πτώσης με αλεξίπτωτο στις πεδιάδες του Lawson πραγματοποιείται κάθε χρόνο πτώση αναπαράσταση εκείνης της πτώσης από άνδρες του 1st Battalion, 507th Parachute Infantry Regiment στα πλαίσια του National Airborne Day.









Δεν υπάρχουν σχόλια: