Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι για την Πανσέληνο



Την δυνατότητα να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 21 Αυγούστου απο αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου, σε πρόσφατη συνεδρίαση αποφάσισαν τη λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων ανά την επικράτεια τη βραδιά της πανσελήνου.

71 σχεδόν χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μουσεία και μνημεία θα υποδεχτούν την πιο διάσημη πανσέληνο της χρονιάς.

Από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα Επτάνησα ως τα Δωδεκάνησα, δεκάδες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί, με προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ή όχι.

Για παράδειγμα, στον λόφο του Φιλοπάππου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας θα γεμίσει και αυτός με μουσική. Επίσης, αρχαιολογικοί χώροι στα νησιά των Κυκλάδων, θα «συντονιστούν» στην ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, καθώς μεταξύ 22:00 με 23:00 το βράδυ θα ακουστεί ο «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας» σε απαγγελία Μάνου Κατράκη.

«Παρά τις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε, θέλουμε να προσφέρουμε μια βραδιά χαράς κοντά στα μνημεία. Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις της πανσελήνου πρέπει να υλοποιηθούν και φέτος για να πραγματοποιηθεί αυτή η επαφή με τα αρχαία υπό το αυγουστιάτικο φεγγάρι» δήλωσε η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: