Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Τι είναι οι μεταθανάτιες εμπειρίες;



Μια πρώτη απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει μια πρόσφατη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που εξέτασε συστηματικά τη νευροφυσιολογική κατάσταση του εγκεφάλου ακριβώς μετά την ανακοπή της καρδιάς.

Η συγκεκριμένη έρευνα, διαπίστωσε μια απότομη έξαρση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο μετά το σταμάτημα της καρδιάς. Η έντονη αυτή ηλεκτρική δραστηριότητα εκτιμάται απο τους επιστήμονες, πως γεννά τη συνείδηση των επιθανάτιων εμπειριών, κάτι όμως που άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί να αποδεχθούν.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο θνήσκων εγκέφαλος βίωνε μια απότομη ενεργοποίηση των ηλεκτρικών εγκεφαλικών κυμάτων, κάτι που στην περίπτωση των ανθρώπων, θα μπορούσε να εξηγεί την ανάδυση στη συνείδηση των οραμάτων των επιθανάτιων εμπειριών, όπως ένα τούνελ με φως στο βάθος, η απέραντη γαλήνη, η συνάντηση με πεθαμένους, η αίσθηση ότι κανείς πετάει πάνω από το ακίνητο σώμα του κ.α.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το μονο σωστο που ειπε ειναι οτι πανε εκει ατομα για να βρουν γκομενο και γκομενα... κατα τα αλλα οι τυποι αυτοι ειναι εκτος πραγματικοτητας...