Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δεν θα πάει στο πανεπιστήμιο ο Μπρέιβικ



Απορρίφθηκε το αίτημα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος, όπως παρουσιάσαμε σε προηγούμενό μας άρθρο, ζήτησε να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Όσλο.

Λόγοι ταυτή της απόρριψης, όπως δηλώνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος, δεν διαθέτει τα απαρραίτητα προσόντα.

«Το συμπέρασμα είναι ότι δεν διαθέτει τα αναγκαία προσόντα για να ενταχθεί σε έναν κύκλο σπουδών πολιτικής επιστήμης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Όλε Πέτερ Ότερσεν, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Ο Μπρέιβικ, 34 ετών σήμερα, είχε διακόψει την φοίτησή του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά σύμφωνα με την δικηγόρο του άρχισε να μελετά στη φυλακή για να βελτιώσει το επίπεδο της μόρφωσής του και να λάβει απολυτήριο. Στη Νορβηγία τα πανεπιστήμια επιλέγουν τους υποψηφίους σπουδαστές τους με βάση τους βαθμούς στις εξετάσεις τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το επίπεδο του αριθμού εισακτέων ποικίλλει από έτος σε έτος.

Απο την μεριά της η δικηγόρος του δηλώνει πως ο πελάτης της  «συγκεντρώνει μόρια για να μπορέσει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Έχει μελετήσει μαθηματικά αυτό το καλοκαίρι και βεβαίως θα μελετήσει και άλλη ύλη για να φθάσει στο απαιτούμενο επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: