Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Διμίτρι Μεντβέντεφ:σωστή και ισορροπημένη η επέμβαση της Ρωσίας στην Γεωργία το 2008


Σωστή και ισορροπημένη χαρακτήρισε σε συνέντευξή του σε γεωργιανό κανάλι, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Διμίτρι Μεντβέντεφ, την απόφαση της Ρωσίας να επέμβει στην Γεωργία κατά την διάρκεια διένεξης των δυο χωρών για την περιοχή της Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας.

Το 2008 ο κ. Μεντβέντεφ κατείχε τη θέση του προέδρου της Ρωσίας και ήταν αυτός που έδωσε διαταγή για την έναρξη της επιχείρησης επιβολής της ειρήνης στη Γεωργία, μετά την επίθεση των γεωργιανών στρατευμάτων στιις περιοχές της Νότιας Οσετίας. Μετά από το πέρας των εχθροπραξιών, η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία.

Αυτές τις μέρες μάλιστα, διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την πέμπτη επέτειο της εισβολής του στρατού της Γεωργίας στη Νότια Οσετία, τη νύχτα της 7ης προς 8η του Αυγούστου 2008, όπου θα τιμηθούν όσοι Οσέτιοι και Ρώσοι στρατιώτες ανέκοψαν τη στρατιωτική σύγκρουση. 

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί τελετή θεμελίωσης λίθου στο ηρώο που είναι αφιερωμένο στους «Υπερασπιστές της Οσετίας» και θα εναποτεθούν λουλούδια στον τόπο του θανάτου των υπερασπιστών του Τσχινβάλι. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Οσετία: μια ματιά από μέσα» και ντοκιμαντέρ σχετικό με τον πόλεμο του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: