Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

«Στο ίδιο έργο θεατής» ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών


Την αυστηρή αστυνόμευση του Δήμου Νεάπολης- Συκεών ζητά εκ νέου ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, αυτή την φορά με αφορμή την ληστεία στο ΙΚΑ Νεάπολης που έγινε προ ημερών.

«Με τον κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί, επανερχόμαστε στην έκκλησή μας για την εντατικοποίηση των ελέγχων και της αστυνόμευσης. Οι τυποποιημένες απαντήσεις που παίρνουμε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από το υπάρχον προσωπικό και τα διαθέσιμα μέσα για την αστυνόμευση της περιοχής μας και την επιτήρηση σχολείων, πάρκων, πλατειών, εμπορικών κέντρων, καθώς και ότι διενεργούνται έλεγχοι σε ύποπτα άτομα και οχήματα, δεν μας ικανοποιεί διότι, ακόμα κι αν ισχύει, επί της ουσίας δεν έχει αποτέλεσμα.

»Τα κρούσματα βίας και οι εγκληματικές δράσεις αυξάνουν καθημερινά και απαιτούνται αποτελεσματικότερα μέτρα τάξης και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας με προσωπικό και ενίσχυση με περιπολικά και δίκυκλα, καθημερινή και σε 24ωρη βάση κίνηση τουλάχιστον πέντε περιπολικών, δέκα τουλάχιστον πεζές περιπολίες από δύο αστυνομικούς η κάθε μία, είναι ορισμένα από τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δανιηλίδης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, και με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, έχει προτείνει στην πολιτεία τη δημιουργία ενός πλήρους Αστυνομικού Μεγάρου με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Δίωξης Ναρκωτικών, για τη χωροθέτηση του οποίου ο δήμος διαθέτει και το οικόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: