Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η καλύτερη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους θέμα σύσκεψης του Υπουργείου Πολιτισμού



Την καλύτερη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και στα μουσεία της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια αλλά στενότερη συνεργασία, ο διαρκής συντονισμός και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Συζητήσαμε για το πώς θα ανοίξουμε περισσότερο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία μας, τα μνημεία μας στους ξένους επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια. Είναι επισκέπτες που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Συζητήσαμε πώς θα βελτιώσουμε την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ των οποίων ο χώρος του Βράχου της Ακρόπολης αλλά και ο χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης. [...] Συγκροτήσαμε μια κοινή επιτροπή η οποία ξεκινάει να εργάζεται από σήμερα, για να προχωρήσει σε βελτιωτικές λύσεις και παρεμβάσεις».

Στη σύσκεψη εκλήθησαν και έλαβαν μέρος, το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Λάμπρο. Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού, στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης Καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, οι αρμόδιοι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κ. Παναγιώτης Τζίνης, ο Αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης κ. Κωνσταντίνος Νικολάου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: