Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η κατασκήνωση του Δήμου Παύλου Μελά

κατασκηνωσεις03.jpg

Ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης προσφέρει για 20η συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Παύλου Μελά σε 260 περίπου μαθητές, ηλικίας 7 εώς 14 ετών, καθώς παραθερίζουν από τις 2 Αυγούστου και για δέκα μέρες στην παιδική κατασκήνωση με την οποία συνεργάζεται ο δήμος Παύλου Μελά στα Πυργαδίκια Χαλκιδικής.

Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε ένα καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, ασκώντας το πνεύμα, το σώμα τους, τη λογική και την φαντασία. Περίπατοι, παιχνίδια, δραστηριότητες μέσα στους ελαιώνες και στην θάλασσα οικολογικού και όχι μόνο περιεχομένου, εικαστικά με υλικά της φύσης γεμίζουν όλες τις μέρες δημιουργικά τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

κατασκηνωσεις01.jpg

Στην παιδική κατασκήνωση λειτουργεί εργαστήρι πηλού, χειροτεχνίας, κολάζ, ζωγραφικής, παιδική χαρά και κινηματογράφος. Ταυτόχρονα οι μικροί φίλοι μπορούν να συμμετέχουν στη χορωδία και να μυηθούν στα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας.

Λειτουργεί ακόμα βιβλιοθήκη από όπου μπορούν να δανειστούν βιβλία και να ασχοληθούν με κατασκευές οι οποίες βραβεύονται στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου.

κατασκηνωσεις02.jpg

Πισίνες, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με χλοοτάπητα, γήπεδα βόλεϊ και τραπέζια πιγκ-πογκ, υπό την επίβλεψη γυμναστών συμπληρώνουν τις αθλητικές δραστηριότητες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών κατασκηνωτών.

Με αφορμή την φιλοξενία 260 παιδιών του δήμου Παύλου Μελά σε κατασκήνωση στα Πυργαδίκια ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η κατασκήνωση ειδικά για τα παιδιά της πόλης, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητά τους και με έναν άλλο τρόπο. Ιδιαίτερα σήμερα που οι καθημερινές δυσκολίες είναι για πολλούς δημότες και κατοίκους της πόλης σχεδόν αξεπέραστες, η διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζει ακόμα περισσότερο την υποχρέωσή της για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής που θα στηρίζει, στο μέτρο του δυνατού, τις οικογένειες και τη νέα γενιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: