Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Επιστολή Δανιηλίδη στον Αντώνη Σαμαρά





Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», μέσω του οποίου παρέχεται δωρεάν φιλοξενία παιδιών ειδικών κατηγοριών οικογενειών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία.



Στην επιστολή του ο κ. Δανιηλίδης την οποία απέστειλε την Τρίτη 13/7, μεταφέρει προς τον πρωθυπουργό τις ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, μέσω της μεταφοράς 75 εκατομμυρίων ευρώ από τα αναπορρόφητα και λιμνάζοντα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάνοντας χρήση της ρήτρας ευελιξίας.

Κρούει ακόμα τον κώδωνα του κινδύνου, εφιστώντας την προσοχή της κυβέρνησης στην αποφυγή επανάληψης τραγικών λαθών του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός των δωρεάν δομών και υπηρεσιών δεκάδες χιλιάδες παιδιά, δυσάρεστη κατάσταση που, αν δεν υπάρξει δυναμική παρέμβαση της πολιτείας, θα επαναληφθεί φέτος, αφού τα διαθέσιμα 150 εκατ. ευρώ επαρκούν μόνο για περίπου 60.000 θέσεις, τη στιγμή που πανελλαδικά ο αριθμός των αιτούμενων θέσεων για ένταξη παιδιών στις δομές που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις ανέρχεται σε 91.153!

Επίσης, καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει και τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης να δώσουν λύση άμεσα και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: