Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Δικάστηκε Έλληνας διακινητής λαθρομεταναστών στην Αγγλία



Κοντά στον αυτοκινητόδρομο του Κέιμπριτζ συνελήφθει ο 33χρονος Ιωάννης Μπάλλας, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο πιάστηκε απο της βρετανικές αστυνομικές αρχές να να μεταφέρει με μικρό φορτηγό όχημα τρεις παράνομους μετανάστες.

Κατα την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχτηκε πως οι τρεις παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας 14χρονος από την Αλβανία, είχαν φτάσει στη Βρετανία στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012 και ο κ. Μπάλλας είχε αναλάβει να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία. Ο κατήγορος μάλιστα τόνισε πως «ο 33χρονος Έλληνας ήταν ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό εξάρτημα σε μια μηχανή οργανωμένης διακίνησης παράνομων μεταναστών».

Απο την μεριά του ο συνήγορός του δήλωσε πως ο πελάτης του «εξυπηρετούσε ένα φίλο και δεν είχε κανένα ρόλο στη λαθραία είσοδο μεταναστών στη Βρετανία». Ο κ. Μπάλλας εργαζόταν ως υδραυλικός στο Ένφιλντ, στα βόρεια του Λονδίνου, έχοντας μεταναστεύσει από την Ελλάδα το 2009. Ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία απόπειρας διευκόλυνσης παραβίασης του μεταναστευτικού νόμου και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Να τονίσουμε πως ο ο αγγλικός μεταναστευτικός νόμος, βάση του οποίου βγήκε η απόφαση, επισύρει ανώτατη ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κ. Μπάλλας θα εκτίσει το μισό της ποινής του υπό κράτηση και το υπόλοιπο με περιορισμούς, ενώ θα του επιτραπεί η παραμονή στη Βρετανία. Οι εγκέφαλοι της επιχείρησης δεν έχουν συλληφθεί, ενώ οι παράνομοι μετανάστες πλην του ανήλικου Αλβανού έχουν εκδοθεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: