Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως στο «ARCTIC CAMP INTERNATIONAL»


Το πρόγραμμα «Εκπαιδευτική ρομποτική για ΌΛΟΥΣ» σε συνδυασμό με τη διοργάνωση του διαγωνισμού έρευνας και καινοτομίας First Lego League αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοτυπία για τη Μητρόπολη Νεαπόλεως. Το πρόγραμμα έχει τέσσερις βασικούς πυλώνες δράσεων: την ανακάλυψη της καινοτομίας, την προώθηση του ταλέντου και της ηγετικής φυσιογνωμίας των νέων, τη διασύνδεση των μονάδων και την καλιέργεια των συνεργασιών και τέλος τη δημιουργία κατάλληλων περιβαλλόντων μάθησης για όλους.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με κέντρα πέντε Ενορίες : Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, Ευαγγελισμού Ευόσμου, Αγ. Ιωακείμ και Άννης Ευκαρπίας, Κοιμησεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Με τη βοήθεια επιστημόνων εθελοντών περισσότερα από 10.000 παιδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν επιμορφωθεί σε θέματα τεχνολογίας και ρομποτικής ενώ αρκετά από αυτά έχουν οργανώσει ομάδες ρομποτικής που διεκδικούν με αξιώσεις βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και συμμετέχουν σε διεθνή καμπ ερευνας και καινοτομίας.


Ο Θάνος Αθιανός από τον Εύοσμο την ενορία Τριών Ιεραρχών Ευόσμου και ο Θοδωρής Λουκατάρης από το Δενδροπόταμο την Ενορία του Αγ. Νεκταρίου είναι δύο από τους πέντε νέους και νέες που θα ταξιδέψουν στον Αρκτικό Κύκλο για να συμμετέχουν με υποτροφία στο ARCTICCAMPINTERNATIONAL. Νέοι συμμετέχοντες από την Εσθονία , τη Λιθουανία , την Ισπανία , την Τουρκία , την Ελλάδα , την Αϊτή και τη Νορβηγία θα βρεθούν στο Μπόντο . Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης δίνει έμφαση στην επιστήμη, τη φύση , τη φωτογραφία, τη γεωλογία , την ιστορία , την υδατοκαλλιέργεια και φυσικά έχει πολλές συναρπαστικές κοινωνικές δραστηριότητες .

Για δύο συνεχόμενα έτη η ομάδα της edu ACTκαι το πρόγραμμα Ρομποτική για όλους παρουσιάστηκε ως παγκόσμια καλή πρακτική σε Αμερική και Δανία ενώ από το καλοκαίρι του 2016 το πρόγραμμα μετακομίζει στην Αμερική σε συνεργασία με την Μητρόπολη Βοστόνης. Συνεργασία, καινοτομία, δημιουργικότητα,φρέσκες ιδέες, παιδικά πρόσωπα, δίψα για μάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: