Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Τι κάνει έναν άνδρα να αγαπά και να δεσμεύεται;


του Δημήτρη Βαρσάνη

Για πολλές γυναίκες, ο πραγματικός λόγος που ερωτεύονται οι άντρες είναι τόσο μυστηριώδης όσο και ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει όμως κανείς δεν ξέρει το γιατί, εκτός ίσως από τον άνδρα που είναι πολύ ντροπαλός ή πολύ πονηρός να το πω.

Οι άνδρες όπως οι γυναίκες, ερωτεύονται για διάφορους λόγους όμως ενώ πολλοί από αυτούς τους λόγους είναι γνωστοί, ορισμένοι από τους τρόπους που οι άνδρες δεσμεύονται για μια γυναίκα είναι μάλλον αμήχανοι. Έτσι, τι συμβαίνει ακριβώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας; τι κάνει ένας άνδρας για να ερωτευτεί και να δεσμευτεί; υπάρχει μια επιστήμη για όλα ή είναι απλά το αποτέλεσμα των πραγμάτων που έρχονται μαζί;

Τι κάνει έναν άνδρα ερωτευμένο και δεσμευμένο;
Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να μάθουν οι γυναίκες για τους άνδρες είναι ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά. Δεν κάνουμε επίτηδες τα πράγματα, απλά βαδίζουν όπως έχουν προγραμματιστεί. Έτσι, βασικά οι εγκέφαλοι των ανδρών δεν επεξεργάζονται τις πληροφορίες με τους αντίστοιχους των γυναικών, εξ ου και η διαφορά.

Αν και πώς ένας άνδρας συμπεριφέρεται και εκτελεί ορισμένες ενέργειες μπορεί πράγματι να επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η οικογένεια. Υπάρχουν μερικές γενικές αρχές που διέπουν το πώς ένας άνδρας διαμορφώνει τελικά το μυαλό του. Γνωρίζοντας τις πιο βασικές ανάγκες ενός άνδρα θα σας βοηθήσουμε κορίτσια να κατανοήσετε καλύτερα το αγόρι σας και να δείτε μόνοι σας πώς μπορείτε να του δείξετε ότι υπάρχει χώρος και για τους δύο σας μαζί στη ζωή σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζω τις πιο βασικές ανάγκες που πρέπει να έχει ένας άνδρας για να τον κάνετε να σας ερωτευτεί και να είναι δεσμευμένος μαζί σας.


Την ανάγκη του προστάτη
Ένας άνδρας έχει προγραμματίσει να προστατεύει το πρόσωπο που είναι κοντά του. Βλέπει τον εαυτό του ως το πρόσωπο που μπορείτε να βασιστείτε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Όταν τον χρειάζεστε για να σας γαλουχήσει και να δείξει ότι αυτός και μόνο αυτός μπορεί να παρέχει αυτή τη προστασία τον κάνετε να αισθάνεται δυνατός. Η συγκεκριμένη πράξη είναι ενστικτώδης για τον ίδιο, δηλαδή είναι το ήμισυ του ζευγαριού που μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του άλλου. Με λίγα λόγια θέλει να είναι ο ήρωας σας.

Πώς να κερδίσετε τη καρδιά του
Δεν χρειάζεται να είστε σε όλα αβοήθητη και ευάλωτη προκειμένου να τον κάνετε να νιώθει καλά. Αν το κάνετε ψεύτικα θα το γνωρίζει. Αντιθέτως, δώστε του την ευκαιρία να σηκώσει τα μανίκια του, να αναλάβει και να κάνει μια δουλειά που υπερέχει. Ρωτήστε τον τι σκέφτεται για να του δείξετε πόσο εκτιμάται τη γνώμη του.

Αφήστε τον να σας φροντίζει και να σας δείχνει πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα. Κάθε φορά που κάνει κάτι για σας, να τον ευχαριστείτε ώστε να του δείχνετε την εκτίμηση σας.


Η ανάγκη για εκτίμηση
Οι άνδρες χρειαζόμαστε εκτίμηση και σεβασμό. Η ανάγκη να διατηρήσουμε την αυτοεκτίμηση μας είναι μέχρι και ο λόγος που εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να πετύχουμε τα όνειρα μας. Ένας άντρας θέλει μια γυναίκα που να τον βοηθά να το πετύχει αυτό, να τον κάνετε να αισθάνεται ότι είναι ο φύλακας σας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η γυναίκα ενισχύει τη σημασία του στα μάτια των φίλων, της οικογένειας και των συναδέλφων της. Για έναν άνδρα, τίποτα δεν χτυπά το συναίσθημα ότι είναι τυχερός μαζί σας. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι γύρω του το επιβεβαιώνουν αυτό τον κάνει μόνο να αισθάνεται καλύτερα.
Πώς να κερδίσετε τη καρδιά του
Να μην είστε ντροπαλή να του πείτε πόσο ελκυστικός είναι και πόσο πολύ ταλέντο και ικανότητες έχει, όπως και πώς κάνει τη διαφορά στις ζωές άλλων ανθρώπων. Να είστε τίμια και ειλικρινής.

Λάβετε υπόψη ότι τα σέβη μπορεί να παλιώσουν και να ακούγονται επαναλαμβανόμενα και γραφικά αν τους τα λέτε συχνά. Ξέρετε τον άνθρωπο σας πολύ περισσότεροι απ’ ότι οι υπόλοιποι ώστε να γνωρίζετε τι τον κάνει ευτυχισμένο. Κρατήστε τα πράγματα στο φως και αφήστε τον να ξέρει ότι ακόμη και αν τα πράγματα γίνονται δύσκολα ότι πιστεύετε σε αυτόν και θα παραμείνετε στο πλευρό του.

Αφήστε τον να ξέρει ότι τον επιλέξατε και ότι είστε πολύ ευχαριστημένες με τούτη την απόφαση σας.


Η ανάγκη να αισθάνεται άνετα
Είναι άνεση ο θάνατος από μια συναρπαστική σχέση; όχι τόσο. Ένας άνδρας για να ερωτευτεί και να δεσμευθεί με μια γυναίκα θα πρέπει να βρει στη σχέση του μια καλή τακτοποίηση, ένα τέλειο ταίρι. Όταν ένας άνδρας αισθάνεται άνετα σε μια σχέση το απολαμβάνει και το αισθάνεται.

Ο ίδιος δεν έχει πλέον να σκέφτεται ή να προσπαθεί να βρει μια λογική εξήγηση για αυτό που αισθάνεται όταν είναι μαζί σου. Όταν δέχεται την άνεση που φέρνει η αγάπη σας τότε είναι έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα.
Πώς να κερδίσετε τη καρδιά του
Κάνοντας πράγματα μαζί και να βεβαιωθείτε ότι έχει επίσης το χρόνο να σας δώσει ότι αγαπάει καλύτερο. Για παράδειγμα, προγραμματίστε ένα γεύμα μαζί, έπειτα πηγαίνετε στα καταστήματα για ρούχα και μαγειρέψτε ένα μεγάλο πιάτο. Μοιραστεί μια ομπρέλα, έναν υπνάκο, δουλέψτε για ένα πρότζεκτ, είτε ως εθελοντές είτε ως ζευγάρι.

Σχηματίζοντας μια ομάδα είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κοιτάς απλά τα μάτια του άλλου. Κάντε πράγματα μαζί και θα προχωρήσετε προς την ίδια κατεύθυνση.


Η ανάγκη να έχει έναν δικό του άνθρωπο
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ένας άνδρας θέλει να ξέρει ότι τον εμπιστεύεστε. Έτσι, δώστε του λίγη ελευθερία για να είναι ο εαυτός του, να ακολουθήσει τα όνειρα του και το πάθος του και να βρει από τη πλευρά του την ειδική σπίθα στη ζωή του μαζί σας.

Αυτή η ανάγκη είναι ζωτικής σημασίας, διότι όχι μόνο καθορίζει τι άνθρωπος είναι αλλά και τι άνθρωπος είναι για τη ζωή σας.

Πώς να κερδίσετε τη καρδιά του
Να τον διαβεβαιώσετε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει για να ταιριάξει με τις προσδοκίες σας, ότι τον αγαπάτε και τον αποδέχεστε ακριβώς όπως είναι. Ένας άνδρας ο οποίος πιστεύει ότι η γυναίκα του τον καταλαβαίνει δεν αισθάνεται ότι απειλείται. Αντίθετα ο ίδιος αισθάνεται εκτίμηση για το ποιος είναι. Αυτό τον κάνει πολύ πιο σίγουρο για τον εαυτό του και πιο ευτυχισμένο όταν είναι μαζί σας.
Έτσι, τι είναι αυτό που κάνει έναν άνδρα να πέφτει στην δέσμευση και στην αγάπη; 

Όταν ξέρει ότι έχει κάποια που μπορεί να εμπιστευθεί, κάποια που είναι ταυτόσημη με αυτόν, κάποια που τον δέχεται ποιος είναι δίχως να υπάρχουν τα ΑΝ, οι αμφιβολίες και οι αμφισβητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: