Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αποφοιτούν την Παρασκευή οι πρώτες γυναίκες Ranger του Αμερικανικού στρατού

Shaye Haver
Μετά απο 120 συνολικά μέρες στο καμίνι των απαιτητικών εκπαιδευτικών ασκήσεων του Army's Ranger School, οι πρώτες δύο γυναίκες απόφοιτες του σχολείου θα έχουν την τιμή να φέρουν, μαζί με τους 94 άνδρες συναποφοίτους τους, το διακριτικό των Ranger απο την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Η 26χρονη Λοχαγός της στρατονομίας,  Kristen Griest και η 25χρονη Ανθυπολοχαγός της Αεροπορίας Στρατού και πιλότος Επιθετικών Ελικοπτέρων τύπου, Shaye Haver θα έχουν το ιστορικό προνόμιο να καταχωρηθούν ως οι πρώτες γυναίκες που αποφοίτησαν επιτυχώς απο το απαιτητικό αυτό σχολείο του Αμερικανικού στρατού.

Kristen Griest
Η μικρή τους οδύσσεια ξεκίνησε τον Απρίλιο μαζί με άλλες 17 γυναίκες και 380 άνδρες. Μέχρι τον Ιούνιο 158 άνδρες και 3 γυναίκες κατάφεραν να περάσουν τις απαιτητικές απαιτήσεις της πρώτης φάσης που αφορούσε περιπολίες και διαβίωση σε ορεινό περιβάλλον. Το απαιτητικό περιβάλλον όμως υποχρέωσε την Griest και την Haver να κάνουν χρήση του δικαιώματος της δεύτερης ευκαιρίας πριν ολοκληρώσουν την δεύτερη φάση της προγραμματισμένης τους εκπαίδευσης πράγμα που τους υποχρέωσε να αποφοιτήσουν 4 αντί 2 μήνες που είναι κανονικά η διάρκεια του σχολείου αν δεν κάνει ο υποψήφιος χρήση του δικαιώματος της δεύτερης ευκαιρίας, μετά απο την έναρξη του σχολείου.

Kristen Griest

Απο τους 158 άνδρες, οι 64 μαζί με την τρίτη γυναίκα είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν το σχολείο απο το σημείο που κόπηκαν στην ορεινή διαβίωση και πιθανόν να αποφοιτήσουν στις 18 Σεπτεμβρίου, αν ολοκληρώσουν με επιτυχία και τις υπόλοιπες απαιτητικές ασκήσεις τους.

Shaye Haver


Δεν υπάρχουν σχόλια: