Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Julie Bazeley: Περήφανη μάνα δίδυμων Βρετανών στρατιωτών


Οι Mark και Jack Bazeley είναι δίδυμα αδέλφια 20 χρονών απο το Kingsthorpe και οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν την βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση στο Catterick Garrison στο βόρειο Yorkshire και στις 31 Ιουνίου παρέλασαν μετά το πέρας της βασικής τους εκπαίδευσης. Τα δύο αδέλφια τα οποία στρατολογήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν μαζί, πλέον θα είναι μέλη των Φρουρών του Coldstream και θα υπηρετούν σε διαφορετικούς λόχους.

Απο την μεριά της η μητέρα των δύο στρατιωτών Julie Bazeley δήλωσε υπερήφανη: «Ήταν υπέροχο το συναίσθημα να τους βλέπω να παρελαύνουν. Ήταν ένας στόχος και ένα κατόρθωμα το οποίο το έφεραν σε πέρας. Είμαι πολύ, πολύ περήφανη για αυτούς. Ήταν μια επίπονη και μακρά περίοδος εκπαίδευσης απο τον Ιανουάριο την οποία ολοκλήρωσαν επιτυχώς. Τώρα θα πάνε στο Wellington Barracks του Λονδίνου, όπου θα λαμβάνουν μέρος σε εθιμοτυπικές τελετές και τιμητικές σκοπιές και θα λάβουν μέρος στην μεγάλη επιθεώρηση της Φρουράς απο την Βασίλισσα τον ερχόμενο χρόνο».


Απο την μεριά του ο πατριός τους κ. Ade Hill ανέφερε πως: «Στην αρχή θέλανε να γίνουν ποδοσφαιριστές αλλα τους κέρδισε ο στρατός. Είναι φανταστικό κατόρθωμα αυτό που κατάφεραν και δεν γνωρίζω κάποια άλλη περίπτωση όπου δίδυμοι εντάχθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και υπηρέτησαν στο ίδιο σύνταγμα».



Να σημειωθεί πως οι Φρουροί του Coldstream είναι το αρχαιότερο σύνταγμα του βρετανικού στρατού και έχει διπλό ρόλο. Είναι σύνταγμα ελαφριού πεζικού το οποίο συμμετέχει κανονικά στους αμυντικούς σχεδιασμούς και εκπαιδεύσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως και τα υπόλοιπα βρετανικά συντάγματα και επίσης, έχει την τιμή να είναι το κύριο Σύνταγμα που εκτελεί χρέη τελετουργικού βασιλικού αγήματος αγήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: