Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Θα περνάνε διαβολοβδομάδα και οι γυναίκες απο το νέο έτος στις Η.Π.Α


Το πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α σχεδιάζει και αυτό με την σειρά του να ανοίξει τις πύλες του στις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν σε πιο μάχιμες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων αυτή του υποβρύχιου καταστροφέα. Ο Ναύαρχος Jon Greenert και Ο Υποναύαρχος υπεύθυνος της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων του Ναυτικού, Brian Losey πιστεύουν πως αν γυναίκες οι οποίες περάσουν επιτυχώς απο την 9μηνη σκληρή εκπαίδευση των Αμερικανών Ο.Υ.Κ, στην οποία εννεάμηνη περίοδο συμπεριλαμβάνεται και η οκτώ εβδομάδων εισαγωγική περίοδος ασκήσεων με αποκορύφωμα την θρυλική «διαβολοβδομάδα», θα ήταν δυνατόν να τις επιτρέψει το Ναυτικό να υπηρετήσουν ως Υποβρύχιες καταστροφείς.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του την περασμένη βδομάδα ο Ναύαρχος Greenert: «γιατί όχι αν γυναίκες καταφέρουν να περάσουν τα ίδια όρια και τις ίδιες δοκιμασίες με επιτυχία με τους άνδρες συναδέλφους τους να μην τις επιτρέπεται να υπηρετούν και αυτές στην μονάδα. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεπεράσει τα όρια που υπάρχουν μπορεί να γίνει SEAL»


Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δεν έχει διερευνηθεί ακόμα πότε θα γίνει το σώμα ανοιχτό σε γυναίκες, αλλα πιστεύεται πως μέχρι τον επόμενο χρόνο οι SEAL's θα έχουν τις πρώτες γυναίκες αποφοίτους τους.

Όπως όμως τονίζει ο υπεύθυνος υφυπουργός του Ναυτικού  Ray Mabus: «οι Υποβρύχιοι Καταστροφείς θα είναι το τελευταίο στρατιωτικό σώμα που θα γίνουν δεκτές γυναίκες».



Δεν υπάρχουν σχόλια: