Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ρεκόρ ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών


Η συγκινητική προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σημάδεψε τη σημερινή έκτακτη αιμοδοσία, η οποία ολοκληρώθηκε με απρόβλεπτη επιτυχία.

Αυτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές) μετά από πρόσκληση του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια αντιμετώπισης των αναγκών που αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Από το πρωί έως τις 2.30 μ.μ. στον χώρο αιμοδοσίας προσήλθαν 108 εθελοντές προσφέροντας το αίμα τους, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της αντίστοιχης περσινής έκτακτης εκστρατείας, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 63 μονάδες αίματος.


Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών ικανοποίησε ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας του νοσοκομείου, που σχολίαζαν την προσέλευση με τα θετικότερα των σχολίων. Να σημειωθεί ότι η σημερινή έκτακτη αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών συνέπεσε με τη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποιούνταν τις ίδιες ώρες στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, επέμβαση που απαιτεί τουλάχιστον 20 φιάλες αίματος.

«Οι φίλοι και συμπολίτες εθελοντές αιμοδότες μάς εξέπληξαν ευχάριστα για άλλη μια φορά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ευαισθησίας, ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Όλους αυτούς, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης τόνισε την αποφασιστικότητα της διοίκησης και των Κοινωνικών Υπηρεσιών για «δυναμική συνέχιση του αγώνα και της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών».


«Το αίμα δεν παράγεται παρά μόνο προσφέρεται. Αυτό το δώρο ζωής το προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες και τους ευχαριστούμε. Για μια ακόμη φορά η συμβολή τους είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση των αναγκών», υπογραμμίζει η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δρ. Σταματία Θεοδωρίδου. Όπως αναφέρει, «κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών μειώνεται ο αριθμός των αιμοδοτών αλλά και των εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας. Τα αποθέματα αίματος ειδικά τον μήνα Αύγουστο είναι οριακά ενώ οι ανάγκες των ασθενών παραμένουν σταθερές». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: