Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Σκηνές Αιγαίου πάνω απο την Βαλτική (βίντεο)



Με σκηνές Αιγαίου Πελάγους παρόμοιες με αυτές που καθημερινά αντιμετωπίζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήρθε αντιμέτωπη η 6η Μοίρα της RAF όταν έπρεπε να αναγνωρίσει και να αναχαιτίσει έναν σφιχτό σχηματισμό 10 ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών όταν τα τελευταία εισήλθαν ξαφνικά στον εναέριο χώρο της Βαλτικής θάλασσας


Συγκεκριμένα, στις  24 Ιουλίου 4 x FULLBACKS Sukhoi Su-34 fighters, 4 x FOXHOUNDS Mikoyan MiG-31 fighters και 2 x Antonov An26 ‘CURL’ τα οποία είχαν τον ρόλο εναέριων τάνκερ ανεφοδιασμού των αεροσκαφών, εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Βαλτικής Θάλασσας με την πρόφαση διενέργειας άσκηση ρουτίνας - ανεφοδιασμού εν πτήση. Αμέσως βρετανικά αεροσκάφοι τύπου Eurofighter - Typhoon «σηκώθηκαν» με στόχο την αναγνώριση - αναχαίτιση των εισβολέων. Το επεισόδιο έληξε αίσια με τους Ρώσους να αποδέχονται την αναγνώριση των Βρετανών και να αποχωρούν απο τον εναέριο χώρο με την συνοδεία των πιλότων της RAF.


«Για μια ακόμη φορά η RAF και και οι πιλότοι μας απόδειξαν έμπρακτα τη δέσμευσή μας για τη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ. Παρακολουθήσεις απο τον αέρα, όπως αυτή υπογραμμίζουν τη ζωτική σημασία της συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου προς την αποστολή της άμυνας του εναέριου χώρου της Βαλτικής και να επιδείξουν την αποφασιστικότητά μας για την προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας». τόνισε για το θέμα ο Michael Fallon, Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: