Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Διαμάχη στις Η.Π.Α για το φύλο της μαχητική αξίας

Αριστερά: Kristen Griest. Δεξιά: Shaye Haver 
«Είναι υπέροχο να είσαι μέρος της ιστορίας των Ranger και το γεγονός οτι συναποφοιτώ με αυτούς τους άνδρες είναι το πιο σημαντικό σημείο της ζωής μου» ανέφερε, σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η ανθυπολοχαγός της αμερικανικής αεροπορίας στρατού Shaye Haver. «Είμαι χαρούμενη που ολοκλήρωσα το σχολείο των Ranger. Ήρθα εδώ για να γίνω καλύτερη ηγήτωρ και άνθρωπος και νιώθω πως τα κατάφερα και τα δύο» δήλωσε απο την μεριά της η λοχαγός στρατονομίας Kristen Griest.


Η συγκεκριμένη αποφοίτηση όμως διέφερε κατά πολύ από οποιαδήποτε άλλη καθώς έχει επιφέρει μεγάλες αντιδράσεις από πολλούς που ακόμα και στο facebook page του σχολείου των Rangers έχουν σχολιάσει για πιθανή, βέβαιη για τους επικριτές, πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης Ομπάμα υπέρ των δύο γυναικών ώστε να αποφοιτήσουν, αναφέροντας ακόμα πιθανή αδιαφορία των εκπαιδευτών  σε τυχόν αδυναμία των Griest και Haver, εν ολίγοις τονίζουν ότι «σπρώχτηκαν» απο την σχολή σπιλώνοντας το ήθος των εκπαιδευτών ακόμα.

Την ανακοίνωση της σχολής μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ


Κατα την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Συνταγματάρχης και υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου, Scott Miller τόνισε πως «τα όρια εισαγωγής στο σχολείο δεν έχουν αλλάξει. Είχαμε τονίσει από την αρχή ως σχολείο ότι αυτά τα όρια δεν θα πέσουν. Δε μειώσαμε την ένταση των ασκήσεων, ούτε περάσαμε χαριστικά στο επόμενο στάδιο στοιχείο ή συνολικό περίπολο στο οποίο συμμετείχε γυναίκα, μόνο και μόνο για να περάσει γυναίκα. Σύνθημα του σχολείου είναι «να είσαι επαγγελματίας - να είσαι ενεργητικός».

 Kristen Griest (σε πρώτο πλάνο). Shaye Haver (δεύτερη απο αριστερά)
«Ήταν σημαντικό για εμάς τις γυναίκες που συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο σχολείο να μην πέσουν τα όρια. Καμία από τις κοπέλες δεν θα συμμετείχαν αν τα όρια γίνονταν ελαστικότερα γιατί έτσι υποβαθμίζει το τι σημαίνει το σήμα. Η διατήρηση των προτύπων είναι απολύτως απαραίτητο. Είμαστε ηγέτες. Είμαστε αυτοί που θα κάνουμε πρώτοι αυτό που θα ζητάμε από τους στρατιώτες μας. Εμείς υποτίθεται ότι πρέπει να οδηγούμε τον δρόμο». τόνισε απο την μεριά της η Griest

Για το θέμα ο συμμαθητής της και ζευγάρι της Griest στο σχολείο, ανθυπολοχαγός Zachary Hagner αναφέρει: «Ήμουν αδαής και υπέθετα λάθος οτι επειδή ήταν γυναίκες θα τους ήταν δύσκολο να περατώσουν το σχολείο, αλλα μας έβαλαν τα «γυαλιά» σε όλους».

Shaye Haver και πίσω της η Kristen Griest

Δεν υπάρχουν σχόλια: