Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση Φωτίου με τους Πρόεδρους του ΣΙΜΑΕ, του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ


Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.), Ανδρέα Μαϊμαρίδη, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, Ρογήρο Σιηπιλλή και τον Πρόεδρο των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσο Σοφοκλέους.
Κατά τη συνάντηση τους με τον Υπουργό συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας τους με το Υπουργείο της Άμυνας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και στη συμβολή τους και συνεισφορά τους στις προσπάθειες που γίνονται για δημιουργία Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας.

Ο κ. Φωτίου, αφού επαναβεβαίωσε την πλήρη στήριξη του στο έργο τους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς το πρόσωπό τους, λέγοντας ότι: «η προσφορά τους αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας για τον λαό αλλά και για τους οπλίτες οι οποίοι σήμερα υπηρετούν τη θητεία τους. Ο αγώνας των ηρώων της ΕΟΚΑ αποτελεί ζωντανό σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πατρίδα, η οποία αυτές τις κρίσιμες στιγμές δοκιμάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: