Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

715 μονάδες ανθρωπιάς απο την Νεάπολη


Ιδιαίτερα θερμή ήταν η τακτική «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» του Φεβρουαρίου, που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες δημότες του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη, την ελπίδα και τη ζωή, στέλνοντας νέο μήνυμα αισιοδοξίας για μια καλύτερη, ενεργότερη και πιο αλληλέγγυα κοινωνία.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 715 μονάδες αίματος, ενώ 128 άτομα συμμετείχαν για πρώτη φορά, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών στα 4.236 άτομα!

Και οι τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων «έζησαν» από το Σάββατο 1 έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στους ρυθμούς της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών και για την προσφορά αιμοπεταλίων, τη δωρεά οργάνων σώματος αλλά και βλαστοκυττάρων από μέλλουσες μητέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στην αμέσως προηγούμενη εξόρμηση τον περασμένο Οκτώβριο συγκεντρώθηκαν 681 μονάδες, ενώ στην αντίστοιχη του περσινού Φεβρουαρίου ο αριθμός-ρεκόρ των 822 μονάδων.


Τα στελέχη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής συνεργάστηκαν και πάλι άψογα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου, έχοντας παράλληλα την πάγια στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, της Ένωσης Γονέων Νεάπολης-Συκεών, του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και της Υπηρεσίας Ατόμων με Αναπηρία του δήμου.
Επίσης, δυναμικά μετείχαν οι εξής τοπικοί σύλλογοι και φορείς: Σ.Δ.Ε Νεάπολης, V-Strom Club Hellas, ΕΠΑ.Σ Νεάπολης, ΕΠΑ.Λ Συκεών, Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης, Τ.Ε. Προσκόπων Νεάπολης, ΒΑΟ, Φοίβος Συκεών, HOOP, ΕΔΟΜΑΚ, 4Ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Συκεών, 16ο Σύστημα Προσκόπων, Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών, Μαχητές Δόξας Πεύκων, Μακεδονικός, Παναθλητικός Συκεών, Α.Ο.Τ.Ε., Α.Σ. Ένωση Συκεών, Ζωοφιλικός Σύλλογος «Φροντίζω», Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ», ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, Σύλλογοι Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείων Πεύκων, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: