Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε και...λίγα ήταν! (βίντεο)

 
Του Δημήτρη Βαρσάνη
 
Σε ένα γιορτινό και συγκινητικό κλίμα παράλληλα για το θάνατο του θρύλου της Liverpool Tony Hateley,οι κόκκινοι “άστραψαν” και “βρόντηξαν” κατατροπώνοντας την Arsenal με 5-1 ενώ το σκορ ήταν 4-0 ήδη από το πρώτο 20λεπτο και όλα αυτά χωρίς να σκοράρει ο σταρ της ομάδας Luis Suarez. Η Liverpool μετά τη γκέλα της στο “Hawthorns” με τη West Brom επέστρεψε στις εκκωφαντικές εμφανίσεις στο “Anfield” διαλύοντας την Arsenal,η οποία σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι με ομάδα της τετράδας όχι μόνο ήταν κατώτερη των περιστάσεων αλλά ξεφτιλίστηκε δεόντως.

Ο Brendan Rodgers ο οποίος δεν είχε στη διαθεσή του τους Glen Johnson,Agger και Sakho λόγω τραυματισμών παρέταξε τη Liverpool στο γήπεδο με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Mignolet σταθερά κάτω από τα δοκάρια, ο νεαρός Joe Flanagan ήταν στα δεξιά,ο Aly Cissokho στα αριστερά,τα δύο στόπερ ήταν ο Skrtel με τον Kolo Toure,Gerrard και Henderson οι δύο κεντρικοί μέσοι,μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου έπαιξε ο Coutinho,στην κορυφή ήταν ο Suarez όπου είχε δίπλα του ως στηρίγματα τους Sterling στα δεξιά και Sturridge στα αριστερά.

Από την άλλη ο Wenger δίχως τους μακροχρόνια τραυματίες Ramsey και Walcott στη συνθεσή του κατέβασε την ομάδα του και αυτός με 4-2-3-1. Ο Schezny ήταν ο τερμαφύλακας,δεξί μπακ ο Sagna,αριστερό ο Monreal,κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Mertesacker και ο Koscielnly,μπροστά τους ήταν ο Arteta που έιχε λίγο πιο δίπλα του τον Wilshere,ο Cazorla ήταν στα αριστερά,ο Chamberlain στα δεξιά,μοναδικός επιθετικός ήταν ο Giroud που από πίσω του είχε τον Ozil.
 
Από τα πρώτα...δευτερόλεπτα του παιχνιδιού φάνηκε ότι η Liverpool θα επιβάλλει τον δαιμονιώδη ρυθμό της. Στο πρώτο λεπτό ο Suarez κέρδισε το φάουλ,ο Gerrard το εκτέλεσε εκεί που ήταν ο Skrtel που από κοντά με το γόνατο έκανε το 1-0. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή για τους “κόκκινους”. Στο 9’ ο Sturridge από τα δεξιά έβγαλε στον Flanagan ο οποίος έκανε το σουτ αλλά το έβγαλε σε κόρνερ ο Schezny. Από εκεί προήλθε το δεύτερο γκολ με τον ακριβώς ίδιο τρόπο. Ο Captain της ομάδας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Skrtel με άπιαστη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Schezny μετατρέποντας το 2-0.

Το επιθετικό κρεσέντο της Liverpool δεν είχε τελειωμό και στο 12’ ο Sturridge έπειτα από τη κάθετη του Suarez βγήκε φάτσα με τον Schezny,τον οποίο προσπάθησε να κρεμάσει αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Suarez πήρε τη μπάλα από τον Gerrard την στόπαρε πολύ ωραία,γύρισε,δοκίμασε τη “βολίδα” η οποία χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και ο Kolo Toure στην επαναφορά αιφνιδιαζόμενος και από τη ταχύτητα της μπάλας έκανε κακό κοντρόλ για να τριτώσει τα τέρματα. Κάτι το οποίο έγινε στο 16’ με τους Henderson και Suarez να αλλάζουν ωραία τη μπάλα και τον Ουρουγουανό να βγάζει πάσα πάρε-βάλε στον Sterling,ο οποίος και με τη βοήθεια της ακινησίας του Mertesacker έκανε εύκολα το 3-0.

Με την Arsenal να είναι νωρίς εκτός παιχνιδιού και χωρίς ψυχολογία να αντιδράσει η Liverpool έφτασε τα τέσσερα γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά. Στο 19’ ο Coutinho έχοντας όλο το χώρο μπροστά του έδωσε συστημένη μπαλιά στον Sturridge,με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει άνετα το 4-0 πλασάροντας στην άδεια δεξιά γωνία του Schezny. Μετά το εφιαλτικό 20λεπτο που θα θέλουν να το ξεχάσουν οι “Gunners”, η Liverpool έριξε το ρυθμό της αλλάζοντας πάσες στο χώρο του κέντρου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
 
Στο δεύτερο μέρος η Liverpool πάλι ξεκίνησε με γρήγορο γκολ. Η άμυνα της Arsenal όπως με τη Manchester City έτσι και χθες “έμπαζε νερά” και στο 51’ ο Kolo Toure ανέβηκε προς το κέντρο,έβγαλε την μπαλιά στον Sterling που ξανά με τη βοήθεια του Mertesacker ήρθε σε θέση τετ-α-τετ με τον Schezny,από τον οποίο νικήθηκε τη πρώτη φορά αλλά στη δεύτερη ο νεαρός επιθετικός νίκησε τον Πολωνό τερματοφύλακα. Στο 60’ βλέποντας να είναι χαμένος ο αγώνας και σκεπτόμενος το παιχνίδι της τετάρτης με τη Manchester United,ο Wenger έκανε αλλαγή τους εξαφανισμένους Ozil και Giroud περνώντας στη θέση τους τους Rosicky και Podolski,όπως έβγαλε και τον Monreal για να περάσει στη θέση του τον Gibbs.

Στο 62’ και με τον Suarez να μην έχει σκοράρει ακόμα,πήγε να το πραγματοποιήσει με τον πιο απίθανο τρόπο. Ο Ουρουγουανός από τα αριστερά και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων δοκίμασε το απευθείας φάουλ,το οποίο αιφνιδίασε τον Schezny με τον Πολωνό να το βγάζει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Gerrard στο 71’ για να ευχαριστήσει τη καλεσμένη του “κόκκινου” πάρτι Arsenal της δώρισε ένα γκολ. ο Chamberlain μπήκε από τα αριστερά στη μικρή περιοχή και ο 33άχρονος μέσος τον ανέτρεψε χωρίς λόγο με τον Arteta από την άσπρη βούλα να μειώνει σε 5-1,κάνοντας τους οπαδούς της Liverpool να πανηγυρίσουν το έκτο τέρμα της αναμέτρησης. Ο Ισπανός είχε μάλιστα την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του και της ομάδας του αλλά το φάουλ του το απομάκρυνε ο Mignolet.

Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα αναλώθηκε σε τυπική διαδικασία με τον Rodgers να δοκιμάζει σχήματα και παίκτες περνώντας τους Allen,Ibe και Aspas στη θέση των Sturridge,Gerrard και Aspas και γυρίζοντας το σύστημα του στα τελευταία λεπτά σε 4-3-3. Η τελευταία φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 88’,όταν μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια του Sterling,ο οποίος πέρασε σαν σταματημένους τους Mertesacker και Gibbs,βρέθηκε απέναντι με το τέρμα και το χατ-τρικ όμως του το στέρησε ο Schezny.

Μετά τον αγώνα και στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών ο προπονητής των “Liverpoolians” Brendan Rodgers εμφανώς ικανοποιημένος στάθηκε στην φανταστική εμφάνιση των παικτών του και ο επιθετικός των γηπεδούχων Daniel Sturridge,στο απίστευτο πρώτο 20λεπτο της ομάδας του ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στους αμυντικούς λέγοντας ότι ήταν εξαιρετικοί. Στον αντίποδα ο Wenger δεν μιλιόταν με τον Αλσατό τεχνικό να δηλώνει ότι μόνο οι οπαδοί τους βρισκόταν στο γήπεδο και συμπλήρωσε το λογικό,ότι δεν γίνεται να είναι τόσο παθητικοί στα μεγάλα παιχνίδια που χρειάζεται τεράστια συγκέντρωση από όλους. Μάλιστα ήρθαν και χειρότερα μετά για τον Wenger αφού κατά την έξοδο του για το σταθμό του Liverpool έφαγε μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα.
 
 
Με αυτό τον θρίαμβο της η Liverpool πήγε στους 50 βαθμούς και σήμερα θα καθίσει αναπαυτικά να δει τις Tottenham και Everton να βγάζουν τα μάτια τους για το ποια θα τη πλησιάσει πιο πολύ και θα προσμένει η Fulham του Μήτρογλου,να κόψει βαθμούς από τη Manchester United για να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ τη διαφορά της από τους “μπέμπηδες”. Βέβαια με πανομοιότυπες εμφανίσεις σαν τη χθεσινή κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το όνειρο ακόμα και του πρωταθλήματος,άλλωστε το -6 που απέχει από τη κορυφή δεν είναι μεγάλη απόσταση αρκεί αυτή την εικόνα να τη δείχνει και στα παιχνίδια μακριά από το “Anfield”.
Από την άλλη πλευρά στην Arsenal μετά το στραπάτσο από τη Manchester City(6-3) έχασε για ακόμα μια φορά με κατεβασμένα τα χέρια από ομάδα της πρώτης τετράδας,και είδε να τη περνά στη κορυφή της βαθμολογίας η Chelsea μετά τη χθεσινή της νίκη επί της Newcastle(3-0). Το ακόμα πιο κακό για αυτήν είναι ότι ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που έχει συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια,με Manchester United για το πρωτάθλημα,Liverpool για το κύπελλο,και Bayern για το Champions League. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι αν όντως έχει αποκτήσει το χαρακτήρα πρωταθλήτριας η αυτή η “σφαλιάρα” είναι η αρχή της κατάρρευσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να συμμαζέψει γρήγορα τα κομμάτια που άφησε αυτή η ταπεινωτική ήττα και να συνεχίσει να κυνηγά τους φετινούς στόχους της.

Liverpool(4-2-3-1):Mignolet,Flanagan,Kolo Toure,Skrtel,Henderson,Gerrard(Ibe 77’),Sterling,Sturridge(Allen 66’),Coutinho,Suarez(Aspas 85’)

Arsenal(4-2-3-1):Schezny,Sagna,Mertesacker,Koscielnly,Monreal(Gibbs 60’),Arteta,Wilshere,Chamberlain,Cazorla,Ozil(Rosicky 60’),Giroud(Podolski 60’).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: