Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ιρλανδοί Εθνικιστές και προτεστάντες loyalists εναντίων της Anna Lo για τα Murals


Όπως μετέδωσε το ιστολόγιο Κόκκινος Ουρανός, έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της βουλευτή της βορείου Ιρλανδίας, του κόμματος ‘Alliance’ (Συμμαχία), Anna Lo, για τα σχόλια που έκανε σε ό, τι αφορά την ανάρτηση σημαιών, συμβόλων και τοιχογραφιών κατά την διάρκεια του ‘Giro d'Italia’, ενώς ετήσιου διεθνούς ποδηλατικού αθλητικού γεγονότος με 800 εκατ. θεατές που ξεκινάει από την Ιρλανδία και το Μπέλφαστ, ενώ τρεις μέρες μετά, θα μπει στην Ιταλία και θα διαρκέσει απο 9 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου.


Συγκεκριμένα, η κ. Lo, η οποία είναι κινεζικής καταγωγής, ζήτησε την αφαίρεση σημαιών και «σεκταριστικών», όπως είπε, τοιχογραφιών πριν το αθλητικό γεγονός, καθώς υπάρχει φόβος «να αμαυρωθεί η εικόνα της Βόρειας Ιρλανδίας από το θέαμα παραστρατιωτικών τοιχογραφιών και εμβλημάτων». Η πρότασή της αυτή έγινε μετά την δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος της Βορείου Ιρλανδίας Mark Durkan που ζήτησε να μην υπάρχουν εκλογικές αφίσες στους δρόμους.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τις 2000 τοιχογραφίες που βρίσκοται αναρτημένες στους τοίχους των σπιτιών που βλέπουν στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων της Β. Ιρλανδίας και δημιουργήθηκαν κατα την διάρκεια της εμπόλεμης κατάστασης που βρισκόταν η περιοχή, μεταξύ των Ενωτικών και νομιμόφρονων (Unionists and loyalists), οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την προτεσταντική κοινότητα και θέλουν η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, και, από την άλλη πλευρά, των Ιρλανδών Εθνικιστών και Ρεπουμπλικάνών(Irish nationalists and republicans), οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την καθολική κοινότητα και θέλουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο και να ενταχθούν σε μια ενωμένη Ιρλανδία. Οι τοιχογραφίες (Murals) αναπαριστούν την πολιτική άποψη της κάθε μίας πλευράς, ή τιμούν ένα γεγονός ή ένα πρόσωπο.

Απο την μεριά του ο ο βουλευτής του DUP, Sammy Wilson χαρακτήρισε οποιαδήποτε πρόταση για την αφαίρεση σημαιών της Ένωσης από τους φανοστάτες ως "τρέλα" και δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική αναταραχή.
 
«Με αυτή τη λογική οι φίλαθλοι που θα βλέπουν τον αγώνα δεν θα μπορούν να ανεμίζουν την εθνική τους σημαία για να υποστηρίξουν τους ποδηλάτες εδώ, ούτε οι Ιταλοί που θα βλέπουν τον αγώνα θα μπορούν να ανεμίζουν τις ιταλικές τους σημαίες», είπε.

«Επιπλέον, αν όπως λέει η Lo, πάει η αστυνομία και αρχίσει να αφαιρεί τις σημαίες της Ένωσης, που έχουν ανεγερθεί από τις Κοινότητες, αυτή είναι μια συνταγή για να έχουμε αστυνομικούς τραυματίες και ημέρες αναταραχής. Αυτή η πρόταση είναι απερίσκεπτη».


Μάλιστα, στο προσωπικό της λογαριασμό σε twitter και facebook έχει δεχθεί ποικίλλα επιθετικά σχόλια απο εθνικιστικές ομάδες με χαρακτηριστηκότερη αυτή των ‘loyalists’ η οποία αναφέρει:

«Αυτό το αλλοδαπό απόβρασμα, τολμά να έρχεται στη χώρα μας και να θέλει να καταρρίψει τις παραδόσεις μας και να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε», λέει η δήλωση. «Τι ανησυχία έχει μια Κινέζα για το τι κάνει ο λαός της Βόρειας Ιρλανδίας στη δική του γη; Πώς τολμά να επιτίθεται στις παραδόσεις μας από μια θέση αλαζονείας εντός της διακρατικής σιωνιστικής κυβέρνησης κατοχής που τώρα διοικεί όλα τα Δυτικά Λευκά εδάφη!»
 
«Εμείς, λευκοί Ευρωπαίοι, Καθολικοί και οι Προτεστάντες, είμαστε οι αυτόχθονες, ιθαγενείς σε αυτά τα νησιά και παρά τις οποιεσδήποτε πολιτικές διαφωνίες μπορεί να έχουμε, στεκόμαστε ενωμένοι κατά του σχεδίου του διακρατικού εβραϊσμού να φέρει ανεπιθύμητους εκμεταλλευτές, όπως η Lo στα λευκά έθνη μας, προκειμένου να συντελεστεί η γενοκτονία του λαού μας με την μαζική μη - Λευκή μετανάστευση».
 
«Και όλοι μας, τόσο Καθολικοί όσο και Προτεστάντες, Loyalist ή Ρεπουμπλικάνοι στεκόμαστε μαζί ενάντια στους προδότες της φυλής που μισούν τον εαυτό τους και έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από το BBC, τα διεθνιστικά μαρξιστικά ψευτο-εθνικιστικά κόμματα όπως το Σιν Φέιν, ή τα υποκινούμενα από ξένους κόμματα όπως το κόμμα της Συμμαχίας. Στεκόμαστε σταθερά κατά της διεθνούς εβραϊκής Παγκόσμιας Τάξης, της ατζέντας της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που προωθείται από όλα τα κόμματα που πληρώνονται από τα διεφθαρμένα κοινοβούλια της Ευρώπης».
 
«Το μήνυμα από τους λευκούς εθνικιστικές και καθολικούς και προτεστάντες παραστρατιωτικούς είναι : «Μάζεψε τις βαλίτσες σου ανεπιθύμητη ξένη σκύλα και γύρνα στην πατρίδα σου!»

Ακόμα, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος «των διακοινοτικών σχέσεων μεταξύ των Βορειο-Ιρλανδών Προτεσταντών loyalists, των Καθολικών και Ρεπουμπλικάνων Λευκών Εθνικιστών» ζήτησε «η Κινέζα έποικος να εγκαταλείψει την χώρα».

Σε απάντησή της στα παραπάνω σχόλια η κ. Lo δηλώνει πως: «Είναι λυπηρό όταν άνθρωποι σου επιτίθενται προσωπικά για την εθνικότητά σου και μιμούνται τον τρόπο που μιλούν οι Κινέζοι. Είμαι περήφανη που μιλώ εκ μέρους όλης της κοινότητας, είμαι πολύ ουδέτερη. Οι σημαίες και οι τοιχογραφίες είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να υπάρχει μια συζήτηση».

Προς υπεράσπισή της ο συνάδελφός της βουλευτής, Stewart Dickson, δήλωσε «αηδιασμένος από την προσβολή».
 
«Κανείς δεν αξίζει να είναι θύμα ρατσιστικής κακοποίησης», τόνισε ο Dickson. «Ο ρατσισμός, όπως και οι άλλες μορφές προκατάληψης και μίσους, πρέπει να εξαλειφθούν.

«Στη Βόρεια Ιρλανδία είμαστε υπερήφανοι που αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό και την καταπίεση σε όλο τον κόσμο, και καλώ όλους να καταγγείλουν κάθε ρατσιστικό σχόλιο ή επίθεση, όταν γίνεται εδώ.

«Φαίνεται ότι πολλοί από τους άνανδρους δράστες έχουν πλέον κατεβάσει τα άθλια ρατσιστικά σχόλιά τους, αλλά εξακολουθώ να ζητώ η Αστυνομία να εξετάσει τα σχόλια και να αναλάβει δράση».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: