Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νεκρός ο ηθικός αυτουργός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βόλογκράντ


Νεκρός είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βόλγκογκραντ, Μιρζάγιεβ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις της αστυνομίας της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν. Ο ισλαμιστής μαχητής  θεωρείται ηγέτης της οργάνωσης "Kadarskaya" και έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια της επιχείρησης σήμερα το πρωί. Ένας εκ των συνεργών του, παραδόθηκε.

Στις 30 Ιανουαρίου, υπήρξαν πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν οι «εγκέφαλοι» που οργάνωσαν τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας, ενώ τα άτομα που ενεπλάκησαν στην είσοδο των δύο βομβιστών στην πόλη συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα, στις 29 Ιανουαρίου συνελήφθησαν στο έδαφος της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, έπειτα από μεγάλη έρευνα των Αρχών, οι Μαγομεντχαμπί και Ταγκίρ Μπατιρόβ για τη μεταφορά των βομβιστών στο Βόλγκογκραντ.

Η ειδική επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Izberbash. .

«Το σπίτι είναι αποκλεισμένο από το πρωί της Τετάρτης. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ένα από τα μέλη της συμμορίας παραδόθηκε. Οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένων του Μιρζάγιεφ, άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών», δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο ITAR-TASS αστυνομική πηγή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: