Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνέχεια στην παράδοση με Tevez και...Rizzoli!

 
Του Δημήτρη Βαρσάνη
 
Σε ένα κακό παιχνίδι η Juventus κέρδισε στο “Derby Della Mole” τη Torino με το ισχνό 1-0,με μεγάλους πρωταγωνιστές τον επιθετικό της Carlos Tevez και τον διαιτητή της αναμέτρησης Nicola Rizzoli για δύο κομβικά και σημαντικά λάθη του. Οι περισσότεροι αναμέναμε καλύτερο παιχνίδι από τη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και τη Torino,η οποία φέτος στοχεύει να βγει στην Ευρώπη αλλά τελικά οι δύο καλύτερες επιθέσεις της Serie A(από 24 γκολ Tevez-Llorente και Cerci-Immobile)έμειναν σχεδόν άσφαιρες.

Οι “Bianconeri“οι οποίοι προέρχονταν από την εντός έδρας νίκη(2-0)απέναντι στην Trabzonspor για τους “32” του “Europa League”,κατέβηκαν με τους Buffon κάτω από τα δοκάρια,Caceres,Bonucci,Barzagli τα τρία στόπερ,δεξιά ήταν ο Lichtsteiner,αριστερά ο Asamoah,οι τρεις κεντρικοί μέσοι ο Pirlo,ο Vidal και ο Pogba και ο Tevez με τον Llorente να είναι το επιθετικό δίδυμο σε αυτό το αγαπημένο 3-5-2 του Antonio Conte.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των φιλοξενούμενων Giampiero Ventura απάντησε με το ίδιο σύστημα στον συνάδελφο του. Ο Padelli ήταν ο τερματοφύλακας,οι Glik,Moretti και Bovo οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί,ο Darmian και ο Pasquale κάλυπταν όλη τη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα,μπροστά τους ήταν οι Kurtic,El Kaddouri και Vives και στην κορυφή ήταν το γνωστό δίδυμο,ο Cerci με τον Immobile.

Στον αγωνιστικό χώρο αντί να δούμε τη ποιότητα και των δύο ομάδων,παρακολουθήσαμε έναν πονόματο  με τη δύναμη,το πάθος και τα πολλά νεύρα να κυριαρχούν και οι ευκαιρίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού. Η Juventus ως καλύτερη ομάδα και ως γηπεδούχος ξεκίνησε δυνατά με σκοπό να “κλέιδώσει” τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο,χωρίς όμως να έχει τις πολλές φάσεις.

Αφού το σουτ του Tevez το απέκρουσε ο Padelli και το φάουλ του Pirlo πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια,ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα από τη σέντρα του Asamoah και με μια εξαιρετική ενέργεια γύρισε το σώμα του και εκτέλεσε υπέροχα τον Padelli(30’),ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα εκεί που πήγε η μπάλα κλείνοντας με αυτό το τρόπο το πρώτο μέρος Αξίζει να σημειωθεί ο πανηγυρισμός του “απάτσι” που έκανε τον τρομπετίστα.

Έπειτα στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ακόμα λιγότερες αξιόλογες ευκαιρίες,για την ακρίβεια μόλις μία,όταν ο Tevez πάλι πήρε τη πάσα από τον Vidal και με την βοήθεια των αμυντικών της Torino,όμως από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Padelli. Η Torino αντίθετα αναλώθηκε σε όλο το παιχνίδι σε μακρινά σουτ που δεν είχαν καμία δυσκολία για τον Buffon και μερικά φάουλ που έφυγαν ψηλά άουτ.
 
 
Ο δεύτερος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Nicola Rizzoli,ένας ακόμα διαιτητής που έδειξε τη συμπάθεια του στη “Μεγάλη κυρία” και όχι για πρώτη φορά. Η Torino δικαιολογημένα φωνάζει για δύο περιπτώσεις που αν δινόντουσαν το πιο πιθανό ήταν να υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στο τέλος. Στο 85’ ο Vidal έκοψε αντικανονικά με το χέρι τη προσπάθεια του Cerci,δόθηκε το φάουλ αλλά όχι και η κίτρινη από τον διαιτητή που θα ήταν η δεύτερη για τον Χιλιανό και θα συνέχιζε με δέκα παίκτες για τα υπόλοιπα λεπτά η Juventus.
 
Η πιο κραυγαλέα φάση όμως έγινε πέντε λεπτά νωρίτερα. Ο El Kaddouri καθώς έμπαινε στην μικρή περιοχή ο Pirlo τον βρήκε με το πόδι του,με τον Μαροκινό μέσο να πέφτει δύο δευτερόλεπτα καθυστερημένα και τον Rizzoli επηρεασμένος ίσως και από το λάθος χρονικά πέσιμο του,να βγάζει τη κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι υποδεικνύοντας ότι έκανε “θέατρο”.
Αυτά τα δύο γεγονότα προκάλεσαν φυσικά ποικίλες αντιδράσεις και μετά το τέλος του παιχνιδιού.
 
Ο El Kaddouri για τη συγκεκριμένη φάση είπε:”Ο Pirlo με άγγιξε καθαρά. Έπεσα αργότερα λόγω ταχύτητας. Είπα στον Rizzoli ότι ήταν πέναλτι αλλά αυτός με είπε ότι βούτηξα. Είναι προφανές όμως ότι υπάρχει καθαρό πέναλτι”. Ο προπονητής της Granata στις δηλώσεις του εμφανίστηκε και αυτός απογοητευμένος για αυτή την απόφαση:”Ήταν πέναλτι στον El Kaddouri. Είναι κρίμα γιατί αν ο διαιτητής είχε δε το πέναλτι θα παίρναμε ένα αποτέλεσμα που το αξίζαμε. Δεν έχω δει ποτέ τόσο προβληματική τη Juve στο γήπεδο της. Συνήθως οι αντίπαλοι της έρχονται και δέχονται τρία γκολ και πάνω όμως εμείς δείξαμε ότι έχουμε την εικόνα μιας ομάδας που θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να πετάμε τη μπάλα μακριά”.
 
Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των “Bianconeri” Antonio Conte μάλλον ευχαριστημένος είναι που δεν δόθηκε το πέναλτι:” Υπήρχε επαφή αλλά και τύχη. Ο διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση. Θα έπρεπε να απαντήσουμε στη νίκη της Roma και δεν ήταν εύκολο. Κάναμε ένα παιχνίδι τέλειο τακτικά. Δεχτήκαμε ελάχιστη πίεση από τη Torino που με την ικανότητα του Cerci έχει τη δυνατότητα να βλάψει οποιαδήποτε αντίπαλο.”
 
Η Juventus με αυτή τη νίκη πήγε πάλι τη διαφορά στους εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Roma,φτάνοντας στις 13/13 νίκες στο “Juventus Arena” στο φετινό πρωτάθλημα και συνέχισε τις πελατειακές της σχέσεις με την συμπολίτισσα της,με εννέα νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία δέκα παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας και χωρίς να δεχθεί μάλιστα γκολ. Από την άλλη η Torino υποχώρησε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας(ίσως να γίνει και όγδοη σήμερα αν δεν χάσει η Parma από τη Fiorentina)και είναι στο -3 από μια θέση Ευρώπης και την έκτη Hellas Verona.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: