Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μαριχουάνα made in Netherlands θέλουν 35 δήμαρχοι της χώρας


Σε επιστολή που συνυπογράφουν 35 δήμαρχοι της Ολλανδίας, μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ, ζητείται απο την ολλανδική κυβέρνηση να επιτραπεί στους πολίτες να καλλιεργούν οι ίδιοι την μαριχουάνα τους.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την πώληση αλλά όχι και την καλλιέργεια της μαριχουάνας, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο τα γνωστά coffee shops να στραφούν σε παράνομους εμπόρους για προμήθειες. Οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι αυτό θα σπαταλήσει και πολύτιμο χρόνο από την αστυνομία, που θα προσπαθεί να εξαρθρώσει τα κυκλώματα. Επίσης, εκτιμούν πως εάν επιτραπεί στις κοινωνίες να καλλιεργούν μαριχουάνα μέσα σε ένα θεσμοθετημένο περιβάλλον, θα περιθωριοποιηθούν οι εγκληματίες-μεσάζοντες και θα έχουν έσοδα οι δήμοι.

Όπως φαίνεται όμως η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, πρέπει να παταχθεί το έγκλημα, αλλά η καλλιέργεια δεν είναι η λύση. Φοβάται η κυβέρνηση ότι μια αλλαγή στην νομοθεσία δεν θα τύχει καλής υποδοχής από τις γειτονικές χώρες καθώς θα μπορούσε η καλλιεργούμενη κάνναβη να καταλήξει στην Γαλλία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου παραμένει απαγορευμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: