Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών βραβεύει συνταξιούχους εκπαιδευτικούς


Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Παιδείας επαναλαμβάνουν φέτος τη θεσμική εκδήλωση βράβευσης και συμβολικής απόδοσης τιμής σε συνταξιοδοτηθέντες δασκάλους και καθηγητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε εκείνους που «έφυγαν» από κοντά μας.

«Η ευθύνη που φέρει ο δάσκαλος, ο παιδαγωγός, να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κοινωνικής τους φύσης και να διδάξει στους νέους ότι πρέπει να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις για ν’ αντικρίσουν τον περίπλοκο κόσμο είναι μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα είναι και η δύναμη της αληθινής δημιουργίας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά. «Η ιερότητα της σχέσης μαθητή και δασκάλου είναι αναμφισβήτητη και αξίζει να προάγεται ως θετικό μήνυμα, ως απόδειξη της προόδου που μπορεί να επέλθει όταν στηρίζεται σε ουσιώδεις αξίες, αρχές και ηθικά πρότυπα. Αυτό είναι για τη δημοτική μας αρχή το όραμα για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τη ζωή, για μια δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση, και πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίζουμε όλες εκείνες τις σύγχρονες συνθήκες που επιτρέπουν στους παιδαγωγούς να μεγαλουργούν και τους μαθητές να διαπρέπουν», προσθέτουν.

Η εκδήλωση βράβευσης των προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών για την πολυετή και αγόγγυστη προσφορά στους μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιείται τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων).

Στη διάρκειά της θα τιμηθούν 60 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν το 2013, με τους οποίους η δημοτική αρχή ευελπιστεί να συνεχίσει τη συνεργασία σε ένα επίπεδο εθελοντικής προσφοράς και με σταθερό προσανατολισμό να επιτευχθούν περισσότερα για τη νέα γενιά. Επίσης, ειδική αναφορά θα γίνει και στην αείμνηστη νηπιαγωγό Φανή Γρατσωνίδου, η οποία εργάστηκε σε σχολεία της Δ.Ε. Συκεών ως το 2011 και απεβίωσε το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: