Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών στο ΠΚΕΕΥΕ


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, ολοκληρώθηκε το Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς.


Κατά την διάρκεια του σχολείου ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων, οι σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά, επί βασικών θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία πολυεθνικών Στρατηγείων, όσο και πρακτικά, με την συμμετοχή τους στην άσκηση «WHITE DOVE 2014», στο πλαίσιο της οποίας οργάνωσαν ένα κέντρου επιχειρήσεων για την υποστήριξης μιας επιχείρησης ειρήνης. Επιπρόσθετα εκπαιδεύτηκαν και στη NATOική εφαρμογή «Εικονική Μάχη» (NATO Virtual Battle Space - VBS).


Στο σχολείο συμμετείχαν 25 εκπαιδευόμενοι, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από την Ελλάδα, την Αρμενία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Γαλλία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Την εκπαιδευτική ομάδα στελέχωσαν εκπαιδευτές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισπανία και Ιταλία, ενώ η πρακτική εκπαίδευση υποστηρίχθηκε από Αξιωματικούς του NRDC-GR και ΠΚΕΕΥΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: