Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

005: Το νέο αντιτορπιλικό του κινεζικού ναυτικού είναι έτοιμο να κάνει την διαφορά


Ήρθαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες απο της κατασκευαστικές εργασίες του νέου αντιτορπιλικού του κινεζικού ναυτικού με την κωδική ονομασία 005. Ο νέος τύπος αντιτορπιλικού θα είναι εκτοπίσματος 14.000 τόνων και 175 μέτρων και αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 ή μάσα στο 2018.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως το πλοίο θα είναι ισάξιο του αμερικανικού ομολόγου του τύπου Arleigh Burke, τα οποία φέρουν το αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS  και το αναβαθμισμένο ραντάρ SPY-1D.


Τα κινεζικά σχέδια αναφέρουν πως το πλοίο θα εφοδιαστεί με ηλεκτρομαγνητικά πολυβόλα τα οποία θα μπορούν να καταρρίπτουν πυραύλους αλλα και μεγάλους στόχους και επίσης, θα εχει 4 φορείς οπλικών συστηματων στην  πρύμνη μαζί με 128 σιλό πυραύλων.

Όπως δείχνουν οι εικόνες έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης η οποία έχει έντονη υδροδυναμική σχεδίαση με σκοπό να δώσει ταχύτητα και stealth δυνατότητες στο σκάφος. Στην πρύμνη προβλέπεται να δημιουργηθεί ελικοδρόμιο και υπόστεγο ελικοπτέρων, drone και υποβρύχιων μη επανδρωμένων οχημάτων και επίσης θέσεις για αισθητήρες ραντάρ, και «δολωμάτων» τορπιλών.


Επιπλεον θα έχει ανθυποβρυχιακές δυνατότητες τόσο παθητικές όσο και ενεργητικές. Δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, διοίκησης και ελέγχου και γενικότερα «οτιδήποτε θα επιτρέψει στην Κίνα μέσω αυτού του οπλικού συστήματος να προάσπιση τα κινεζικά κυριαρχικά συμφέροντα και να κάνει την επανάσταση στο πεδίο των μαχών», όπως δήλωσε ο υποναύαρχος Yin Zhuo

Δεν υπάρχουν σχόλια: