Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΛΕΦΕΔ Ξάνθης: ΤΑΜΣ "ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 01


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «ΣΧΟΛΕΙΟ:ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΛΑ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ» και η ΤΑΜΣ "ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 01"» από το Σαββάτο 22 έως και τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016 με τη συμμετοχή πολλών μελών της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. από όλα τα μέρη της Θράκης.
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιελάμβανε χρήση οπλισμού (τύπου airsoft) (βολές CQB μάχης, θεραπεία εμπλοκών, μετάπτωση σε δευτερεύοντα οπλισμό, θέσεις βάλλοντος), CQB μάχη 0-5 μέτρα (μάχη σώμα με σώμα,άοπλη μάχη,χρήση τυφεκίου,χρήση δευτερεύοντος οπλισμού, διατήρηση οπλισμού κατά τη μάχη), ειδικές τακτικές αστικού αγώνα (θεωρητικό πλαίσιο & πρακτική εξάσκηση: κίνηση σε διάδρομο, προσέγγιση χώρων, εκκαθάριση δωματίων, ρίψη χειροβομβίδων) και αξιολόγηση όλων των παραπάνω αντικειμένων.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση της Τ.Α.Μ.Σ. ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 01 που περιελάμβανε σενάριο, το οποίο επέτρεπε την αξιοποίηση όσων διδάχθηκαν στο σχολείο σε συνθήκες πεδίου – μάχης.

Με τη λήξη της φάσης εκπαίδευσης απονεμήθηκαν σε όλους/ες αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στις δραστηριότητες που προβλέπονταν και πιστοποίησης των γνώσεων και ικανοτήτων σε όσους/ες συγκέντρωσαν το αποδεκτό όριο βαθμολογίας στις διεργασίες αξιολόγησης. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους στην αξιολόγηση δόθηκαν αναμνηστικά μαχαίρια και τους ανατέθηκε η διοίκηση μιας από της τρεις ομάδες που σχηματίστηκαν στην Τ.Α.Μ.Σ. ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 01.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λέσχη: «Η κούραση δεν άγγιξε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες που με τάξη ολοκλήρωσαν αγόγγυστα το σχολείο συμμετέχοντας στο σύνολο των δραστηριοτήτων που προέβλεπε (λήξη περίπου στις 03.30΄).
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και εκπαιδευτές, ειδικά στον φίλο Π.Γ. που πάντα είναι δίπλα στη Λ.ΕΦ.Ε.Δ., που υπερέβαλλαν εαυτό σε όλα τα σημεία του σχολείου αλλά και στους/στις συμμετέχοντες/ουσες. Επίσης, απευθύνουμε ευχαριστίες στους χορηγούς του σχολείου: α) Χ.Χ., β) τη σχολή TAEKWONDO Ορέστης Βασίλης για τη χορηγία εξοπλισμού και γ) τον Μπ.Α. για τη βοήθειά του».










Δεν υπάρχουν σχόλια: