Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Το σήμα της εβδομάδας: Lincoln City F.C.


Δημήτρης Βαρσάνης


Ήταν η γιορτή του Halloween τη περασμένη εβδομάδα και οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βρετανία και στις ΗΠΑ το πέρασαν είτε με το "φάρσα ή κέρασμα" είτε αναρρώνοντας από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με μεθυσμένα πάρτι. Σήμερα θα σας πούμε για ένα σήμα με μια τρομακτική ιστορία από πίσω του.

Συγκροτούμενη το 1884 η Lincoln City F.C. είναι γνωστή ως «διαβολάκι». Το τρέχον σήμα της είναι μια αντανάκλαση αυτού του γεγονότος, το οποίο κοσμεί τις κόκκινες και άσπρές ρίγες των φανελών της Lincoln City ανά αγώνα της κάθε εβδομάδα. Αυτό το παρατσούκλι προέρχεται από έναν τοπικό θρύλο που χρονολογείται εδώ και 600 χρόνια.




Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο δύο διαβολάκια στάλθηκαν από τον Σατανά στη Γη για να σπέρνουν τον όλεθρο σε όλη τη Βόρεια Αγγλία. Μια βασική στάση αυτής της περιοδείας της κόλασης ήταν ο καθεδρικός ναός του Λίνκολν, όπου τα δύο διαβολάκια έριξαν τον Επίσκοπο και κατέστρεψαν το μέρος. Ένας άγγελος λέγεται ότι εμφανίστηκε έπειτα και μετέτρεψε ένα από τα διαβολάκια σε πέτρα, αφήνοντας το άλλο να ξεφύγει. Την ιστορία του πέτρινου διαβολάκου μπορεί να τη δει κάποιος ακόμα και σήμερα στο καθεδρικό ναό του Λίνκολν, ενώ κάποιοι λένε ότι οι άνεμοι γύρω από τον καθεδρικό ναό αναζητούν ακόμα τις ημέρες που το δεύτερο διαβολάκι επιστρέψει για να ψάξει τον φίλο του.


Ίσως να είναι απλά ένας μύθος όμως το σήμα της Lincoln City και η απόκοσμη προέλευσή του επηρέασαν σαφώς τη Chester F.C. κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, καθώς ηττήθηκε με 5-2 από τα "διαβολάκια" στην έδρα της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα της National League, πέρασε το Σάββατο στο δεύτερο γύρο του FA Cup και μόνο ο χρόνος θα δείξει το πόσες ομάδες θα φοβηθούν τη Lincoln City F.C. αυτή την χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: