Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ σε Ελλάδα και Κύπρο


 Πραγματοποιήθηκε την 08 Νοεμβρίου 2015 στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέα Παπανδρέου» ο επίσημος εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.



   Στον εορτασμό παρευρέθηκε ο Υπουργός ‘Αμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ανδρέα Μαρκίδη.



   Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησαν πτήσεις επιδείξεως από ελικόπτερα και στατική έκθεση πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων της Διοίκησης Αεροπορίας.



Στο ίδιο πλαίσιο τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), πτήσεις Αξιωματικών Ιπταμένων εν αποστρατεία (ε.α), στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Οι πτήσεις των Αξιωματικών Ιπταμένων ε.α έγιναν με αεροσκάφη F-4E, F-16 Block 52+Advance και M2000-5.






Ενώ, από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Ζούμπερι, τριάντα (30) μαθητές από Λύκεια της Καρπάθου.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης, όπου ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Μονάδας, ξεναγήθηκαν στη στατική έκθεση της 332 Μοίρας και στον εξομοιωτή πτήσεων (flight simulator).

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου της ΠΑ στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.









Δεν υπάρχουν σχόλια: