Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η διημερη άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 2/2016»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, η διήμερη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 2/2016» στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στην άσκηση πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά και νυχτερινές επιχειρήσεις που περιλάμβαναν νυχτερινές προσβολές σε στόχους, με παράλληλη προστασία των στόχων με αντιαεροπορικά μέσα.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετείχε προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αποστολή της άσκησης που πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο κατά τα τελευταία δύο χρόνια είναι η συνεκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στο τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων και της αεράμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς το ΓΕΕΦ και σ’ όλους τους συμμετέχοντες για την άρτια εκτέλεση της άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: