Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Εντοπίστηκαν τζιχαντιστές στον γερμανικό στρατό


Σύμφωνα με δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου του γερμανικού ειδησεογραφικού ομίλου Funke πραγματοποιήθηκαν απο την γερμανική αντικατασκοπία εκτεταμένες έρευνες στο εσωτερικό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για την ύπαρξη εν υπνώση θυλάκων ή πρακτόρων του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη 22 ισλαμιστών (17 εν ενεργεία οι οποίοι αποτάχθηκαν και πέντε που είχαν προσφάτως αποστρατευθεί), με άλλες 60 υποθέσεις να είναι υπο έρευνα, εντός του γερμανικού στρατού. Επίσης, το προσεχές διάστημα θα περάσει απο την γερμανική βουλή νομοθέτημα με το οποίο θα επιτρέπεται η έρευνα γύρω απο το μητρώο και το βίο του κάθε νεοσυλλέκτος προτού εισέλθει στην φάση της βασικής εκπαίδευσης. Βασικός φόβος των γερμανικών αρχών είναι μην καταφέρουν ισλαμιστές και λάβουν εκπαίδευση, την οποία πολύ πιθανόν να την διοχετεύσουν και σε αλλους, πάνω σε σύγχρονες τακτικές μάχης και χρήσης νέων όπλων.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως κάποια περίοδο τα στρατολογικά γραφεία λάμβαναν έναν μεγάλο αριθμό αιτημάτων απο ανθρώπους που ήθελαν να εκπαιδευτούν στον γερμανικό στρατό.
Να σημειωθεί πως το Ισλαμικό Κράτος έχει επιτρέψει, απο τον Ιούλιο του 2014, στα στελέχη και τους υποστηρικτές του να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση και να την διοχετεύσουν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: