Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

«DIE REKRUTEN»: Reality show του γερμανικού στρατού για την προσέλκυση νεοσυλλέκτων


Ο γερμανικός στρατός (Bundeswehr) θα παρουσιάσει ένα νέο reality show που θα καλύπτει την καθημερινή ζωή 12 νεοσυλλέκτων κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης τους. Το έργο, που στόχο έχει την ενίσχυση της δημοτικότητας του στρατού, αντιμετωπίζει διαρκώς μια εντεινόμενη κριτική που περιλαμβάνει πολιτικούς, το κοινό και τους ακτιβιστές.

Το reality θα χωρίζεται σε 90 επεισόδια των περίπου πέντε λεπτών το καθένα και θα παρουσιάζεται στο κανάλι Bundeswehr στο YouTube κάθε μέρα, ξεκινώντας από σήμερα, 1 Νοεμβρίου Το έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας από την κυβέρνηση για να προσελκύσει νεοσύλλεκτους στην Bundeswehr.

Ωστόσο, μετά την δημοσιοποίηση του tarailer της εκπομπής, σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την έναρξη, έχει ήδη προκληθεί μεγάλη αναταραχή. Ενώ σε γενικές γραμμές είναι υπέρ της ιδέας της εκστρατείας μαρκετινγκ για την προσέλκυση νέων στελεχών, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Bundeswehr και πρώην αξιωματικός του στρατού, Sascha Stoltenow, προειδοποιεί οτι «η συγκεκριμένη εκπομπή θα παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας. Δυστυχώς,η εκστρατεία αυτή της Bundeswehr ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την εικόνα ενός στρατού στον οποίον κάποιος πρέπει να πολεμήσει και να σκοτώσει. Επίσης αυτή την εκπομπή δημιουργεί την αίσθηση ότι ο στρατός είναι μια τεράστια "Παιδική Χαρά» τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα DIE WELT

Η εκπομπή, η οποία σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ κοστίσει € 1.700.000 (1.860.000 US $) στην παραγωγή και κάποια 6.200.000 € σε πρόσθετες δαπάνες, έχει δει επίσης μια μικτή αντίδραση στα social media. Ενώ μερικοί υποστήριξαν το έργο, άλλοι χλεύασαν την υψηλή τιμή του.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ετών περίπου 7.000 νεοσύλλεκτοι θα προσληφθούν και περίπου 4.400 ως πολιτικό προσωπικό. Η Bundeswehr έχει επίσης ξεδιπλώσει μια ευρύτερη στρατηγική δημοσίων σχέσεων για να προσελκύσουν περισσότερους νεοσύλλεκτους, με την κυβέρνηση να εχει δαπανήσει έως το 2015 περίπου 35 εκατομμύρια €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: