Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο: ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ


Tο διάστημα 27-28.10.2016 διεξήχθη η καθιερωμένη, βάσει του δόγματος εκπαιδεύσεως της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέδρων Υπαξιωματικών & Οπλιτών (Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο), Άσκηση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης της Ενώσεως "ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ" (3/2016). Η συγκεκριμένη άσκηση ήταν αφιερωμένη Ήρωες της εποποιίας του 1940.

Σύμφωνα με το σενάριο της ασκήσεως οι Εθελοντές Έφεδροι εκλήθησαν να εκπέμψουνΠερίπολο Αναγνωρίσεως σε φίλιο μεν έδαφος επί του οποίου, όμως, είχε αναφερθεί δράση εχθρικών ομάδων ανορθοδόξου πολέμου, στόχος των οποίων ήταν η προπαρασκευή για την αποσταθεροποίηση της περιοχής με απώτερο ΑΝΣΚ την απόσχιση εθνικού εδάφους. Η Περίπολος, αφού εντόπισε τον Σταθμό Διοικήσεως του εχθρού, διετάχθη να προβεί στην εξουδετέρωσή του δια της αιτήσεως εμμέσων πυρών και στη συνέχεια να ασφαλίσει και να ερευνήσει τον χώρο. Τέλος, η Περίπολος επέστρεψε στη βάση της όπου και διανυκτέρευσε μέχρι το πρώτο φως της 28ης Οκτωβρίου.

Η Άσκηση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες του Προκεχωρημένου Σχολείου Μαχητή να αξιολογηθούν σε επιχειρησιακά αντικείμενα όπως:
- Έκδοση Διαταγής Περιπόλου
- Τακτικές Περιπόλων
- ΣΕΑΕ / CQB
- Αίτηση πυρών υποστηρίξεως
- Διαβίωση στην ύπαιθρο (υπό βροχόπτωση)











Δεν υπάρχουν σχόλια: