Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τα καλύτερα και τα χειρότερα "εφτάρια" στην ιστορία της Premier League


Δημήτρης Βαρσάνης


Το νούμερο "1" είναι του τερματοφύλακα, το "9" του επιθετικού, το "10" είναι του  πλέι μέικερ όμως το "7" συνήθως προορίζεται για τον σούπερ σταρ. Κανένας αριθμός δεν κατέχει περισσότερο βάρος και κύρος στο ποδόσφαιρο από το "7" και πολλοί από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου έχουν φορέσει το περίφημο "7".
Κατά καιρούς ενήργησε σαν μια διπλή λεπίδα σπαθί. Είτε ο παίκτης που ανταμείφθηκε με τη φανέλα "7" απέτυχε να ανταποκριθεί στην αύρα του είτε άκμασε στις ποδοσφαιρικές του αισθήσεις ποδοσφαιρική. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τους τέσσερις που μεγαλούργησαν με το νούμερο "7" στη Premier League και τρεις που δεν κατάφεραν να προωθήσουν το ανάστημα της φανέλας.



David Beckham

Είναι σκληρό για κάθε ποδοσφαιριστή να λάβει τη κληρονομιά του Eric Cantona όχι όμως για τον David Beckham. Παρέδωσε το "10" για να πάρει τον αριθμό του "Βασιλιά' και από τότε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο "Becks" έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές του πλανήτη κερδίζοντας μια ολόκληρη σειρά από εγχώρια και Ευρωπαϊκα τρόπαια με την United και ήταν δύο φορές φιναλίστ της "Χρυσής μπάλας".



 

Robert Pires


Υπό την καθοδήγηση του Arsene Wenger - που έδωσε στον ελάχιστα γνωστό εξτρέμ τη φανέλα με το νούμερο "7" όταν έφτασε από τη Marseille - ο Pires εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο μαγικούς και μεγαλοπρεπείς μέσους της Premier League. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας της Arsenal στους "Invicibles" τη σεζόν 2003/04 και παραμένει ένας από τους αγαπημένους των οπαδών στο Emirates.




Cristiano Ronaldo

Ήταν μια μεγάλη πίεση στους ώμους ενός νεαρού όταν ο Sir Alex Ferguson παρέδωσε στο Πορτογάλο εξτρέμ της Manchester United τη μυθική φανέλα με το νούμερο "7". Ήταν μόνο 18 εκείνη τη χρονιά και τον πήρε μερικά χρόνια για να βρει τα πόδια του στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Όμως μόλις το έκανε τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Cristiano Ronaldo καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο κατά τη διάρκεια της περιόδου του στην Αγγλία, σκοράροντας 66 τέρματα στις τρεις τελευταίες σεζόν του και έγινε ο πρώτος παίκτη της Manchester United από το George Best που πήρε τη χρυσή μπάλα το 2008.







Luis Suarez


Η άφιξη  του Suarez από τον Ajax επισκιάστηκε από το ρεκόρ μεταγραφής του Andy Carroll όταν το δίδυμο έφτασε στο Anfield. Ενώ ο δεύτερος υπέφερε αρκετά από την περίοδο του στη Liverpool, ο Suarez μετατράπηκε ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο πριν μετακομίσει στην Barcelona τρία χρόνια αργότερα. Οι Kevin Keegan και Kenny Dalglish έκαναν τη φανέλα με το νούμερο "7" διάσημη. Ο Luis Suarez διατήρησε τη κληρονομιά ζωντανή και το έκανε με στυλ.





Paul Stalteri


Δεν έχω τίποτε εναντίον του Καναδού αμυντικού. Απέδειξε ότι είναι ένας ευέλικτος παίκτης στο ρόστερ κατά τη διάρκεια της περιόδου του στο White Hart Lane. Ωστόσο γιατί σε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές όπως ο Robbie Keane, ο Jermain Defoe, ο Edgar Davids και ο Michael Carrick να παίρνει τον ιερό αριθμό του "7";




Michael Owen

Ο Owen θα μείνει στο μυαλό όλων ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που κόσμησαν ποτέ τη Premier League, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι πήγε στη United στο τέλος της καριέρας του και είχε εγγυημένο μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι στην ομάδα, ποιος ο λόγος να είναι ο διάδοχος του νούμερου "7" από τον Cristiano Ronaldo; δεν έχει κανένα νόημα. Σίγουρα έβαλε μερικά αξιοσημείωτα γκολ για τη United όμως ο χρόνος του στο Old Trafford σίγουρα ήταν το αποκορύφωμα της αστραφτερής καριέρα του.







Winston Bogarde


Ο Winston Bogarde είναι ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του ποδοσφαίρου. Μετά τη κατάκτηση του Champions League με τον Ajax και τις περιόδους του σε Milan και Barcelona ο Bogarde πήγε στη Chelsea με μια μεγάλη φήμη να τον συνοδεύει.Τέσσερα χρόνια αργότερα και αφού "τσέπωνε" 40.000 λίρες την εβδομάδα έφυγε ως ελεύθερος έχοντας πραγματοποιήσει μόνο εννέα εμφανίσεις στην Premier League. Μια μεγάλη χασούρα χρημάτων τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: