Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Το σήμα της εβδομάδας: FBC Melgar


Δημήτρης Βαρσάνης


Το σήμα αυτής της εβδομάδας έρχεται από μια ομάδα στην Περουβιανή πόλη Αρεκίπα. Η FBC Melgar (ή FootBall Club Melgar) ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1915, όταν μια ομάδα νεαρών κατοίκων συναντήθηκε στο πάρκο μια μέρα και αποφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδα ποδοσφαίρου.
   
Το σχέδιο του μαύρου και του κόκκινου στο σήμα συνδέεται με τα χρώματα που φοριούνται από την ομάδα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της στο γήπεδο της και το σχήμα είναι εμπνευσμένο από τη θυρεός και τη σημαία της Αρεκίπα.



Το όνομα του συλλόγου προέρχεται από ένα διάσημο Περουβιανό πατριώτη που ονομάζεται Mariano Melgar. Γεννήθηκε στην Αρεκίπα και ήταν ένας εξέχων ποιητής και καλλιτέχνης. Ήταν επίσης ένας μαχητής για την ανεξαρτησία της χώρας από την Ισπανία, αλλά τελικά συνελήφθη και σκοτώθηκε λίγο πριν κλείσει τα 25 του. Η μνήμη του τιμήθηκε 100 χρόνια αργότερα από αυτήν την ομάδα ποδοσφαίρου που δημιουργήθηκε σε μια εποχή που στο Περού δόθηκε τελικά η ανεξαρτησία του.


101 χρόνια αργότερα η FBC Melgar συνεχίζει να γίνεται πιο δυνατή. Πέρυσι κατέκτησε τη Primera División του Περού για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη από το 1981) και παραμένει ένα από τα παλαιότερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: