Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

«BEST WARRIOR 2016»


Απο τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2016 20 υπαξιωματικοί και οπλίτες όλων των οπλων και σωμάτων του αμερικανικού στρατού και της εθνικής φρουράς των Η.Π.Α πήραν μέρος στον φετινή διαγωνιστική άσκηση «BEST WARRIOR 2016».

Κατ την άσκηση οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στα εξής αντικείμενα: 
  • γνώσεις ηγεσίας και διοίκησης μικρών κλιμακίων, χρήση επικοινωνιών σε τακτικό επίπεδο, στρατιωτική ιεραρχία, τακτικές μάχης.
  • Ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να κάνουν όσο πιο πολλά Push-Up και καθίσματα μπορούν σε χρόνο 2 λεπτών και να διανύσουν απόσταση 2 μιλίων με φόρτο μάχης 20 κιλών στο συντομότερο χρονικό όριο.
  • Βολές με M4, πιστόλι και πολυβόλου.
  • Να περάσουν με επιτυχία απο τα 40 συνολικά Σημεία Τακτικής Εκπαίδευσης όπου θα αξιολογηθούν σε διαφορα αντικείμενα όπως παροχή πρώτο βοηθειών, κλήση πυρών πυροβολικού ή άμεσης διακομιδής, ενέργειες άμεσης αντίδρασης, χρήση χάρτη πυξίδας ημέρα και νύχτα, ρίψη χειροβομβίδων και διέλευση εμποδίων
«Βασικός μας στόχος είναι να ωθήσουμε τους συμμετέχοντες στα ορία τους βάση των συνθηκών που θα επικρατούν στην μάχη. Όλα τα στεκ τα περνούν πλέον υπό πίεση και στα οποία θα πρέπει να εκτελέσουν όχι μόνο ένα αντικείμενο αλλα πολλά σε γρήγορο χρόνο, πχ στο κομμάτι τον πρώτων βοηθειών πρέπει να καλύψουν τον τραυματία σε ένα ασφαλές σημείο, να απωθήσουν τους εχθρούς και να παράσχουν τις α'βοήθειες. Θέλουμε όσοι συμμετάσχουν να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε μια εμπόλεμη κατάσταση» δήλωσε ο αρχιλοχιας και εξεταστής του BEST WARRIOR 2016, Daniel A. Dailey 










Αξιολογηση σε διαφορες θέσεις βάλλοντος, στην βολή μετά απο αναρρίχηση σε κτίριο και βολή με πολυβόλο


έκδοση τελικής διαταγής




ρίψη χειροβομβίδων



διέλευση στίβου εμποδίων









αξιολόγηση στην χρήση χάρτη - πυξίδας

















προστασία, παροχή α' βοηθειών και αίτηση διακομιδής και μεταφορά τραυματία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: